Κόσμος

Συγκρούσεις μεταξύ κούρδων και Μονάδων Εθνικής Άμυνας στο Καμισλί..νεκροί και τραυματίες

Συγκρούσεις μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών στη πόλη Καμισλί στην επαρχία της Ηassaka στη Β Συρία…

Σύμφωνα μ΄έναν δημοσιογράφο του rt ξέσπασαν ένοπλες συγκρούσεις στην πόλη του Καμισλί  την Τετάρτη 20  Απρίλη μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας « Asayesh » και των κυβερνητικών συριακών και ειδίκοτερα των Μονάδων Εθνικής Άμυνας. Οι Asayîş ή  Asayish είναι η επίσημη οργάνωση ασφαλείας της αυτόνομης διοίκησης της Rojava.

Ο δημσοιογράφος αναφέρει ότι οι ένοπλες συρράξεις επικεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης με αφορμή το γεγονός ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης συνέλαβαν 2 μέλη των κουρδικών δυνάμεων και μετέφεραν στη Δαμασκό.

Ο δημοσιογράφος διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες και από τις δύο πλευρές και τραυματίστηκαν ως και πολίτες.Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το κέντρο της πόλης έχει χωριστεί σε 2 τομείς τομείς τον 1 που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις και τον άλλο οι κουρδικές πολιτοφυλακές. rt.

Οι τελευταίες αναφορές από τοπικά μέσα μιλούν για σποραδικές συγκρούσεις στη δυτική συνοικία κοντά στη ζώνη ασφάλειας.Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 3 μέλη της χριστιανικής πολιτοφυλακής των  Sootoro που αιχμαλωτίστηκαν από τους κούρδους Asayish

2 μέλη της συροκουρδικής ασφάλειας γνωστή ως Asayish, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με κυβερνητικές δυνάμεις στο Qamishli στη ΒΑ Συρία την Τετάρτη ανέφρε ένας κούδρος αξιωματούχος  του YPG στο Reuters.

« Οι συριακές δυνάμεις στόχευσαν ένα περίπολο των κούρδων Asayish στο Qamishli και 2 μέλη των Asayish σκοτώθηκαν , » είπε ο ίδιος στο Reuters.Το φιλοαντιπολιτευόμενο με έδρα το Λονδίνο Syrian Observatory for Human Rights,πρόσθεσε ότι και 3 ακόμη μέλη της ίδιας οργάνωσης τραυματίστηκαν.Οι συρράξεις ξεκίνησαν όταν οι κουρδικές δυνάμεις  σταμάτησαν ένα διερχόμενο όχημα όπου επέβαινε ένα αξιωματικός των Μονάδων Εθνικής Άμυνα ςπου υποστηρίζουν το στρατό σε κάποιο σημείο το τελευταίο 24ωρο.

Το ΥPG  στην επίσημη σελίδα του ανακοινώνει ότι δυνάμεις τους σπεύδουν αν ενισχύσουν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στο Καμισλί και δημοσιοποιεί αυτή την φωτό.

Η κατάσταση στην πόλη είναι έκρυθμη και τα καταστήματα έκλεισαν.Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το στρατό. Reuters

Oι συροκούρδοι επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο της φυλακής και πολιτοφύλακες πεθαίνουν υπερασπίζοντάς την.Αναφέρονται ήδη 3 ονόματα όπως Jalal, Mohamed Ibrahim και ενός ακόμη από φιλοκυβερνητικής πλευράς.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ