Πολιτική

Σουλτς: Η διαρροή Wikileaks επιβάλλει αυξημένο έλεγχο του ελληνικού προγράμματος

Η διαρροή των συνομιλιών του ΔΝΤ καθιστά απολύτως αναγκαίο τον αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων βοήθειας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Σουλτς επαναλαμβάνει τη στήριξη του στο έργο της Ομάδας Εργασίας για το Ελληνικό Πρόγραμμα, η οποία απαρτίζεται από μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και επισημαίνει ότι αυτή «θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις, είναι διαφανείς».

Αυτή είναι – εξηγεί – η ουσία για μία σωστή δημοκρατική συζήτηση πάνω στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας που θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο της ΕΕ. «Είμαι βέβαιος ότι η Ομάδα Εργασίας θα είναι καθοριστική στον καθορισμό κοινής στάσης για το σύνολο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα θέματα αυτά, σύμφωνα και με τον ρόλο που έχουμε συμφωνήσει να διαδραματίσει στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος» καταλήγει ο κ. Σουλτς.

enallaxnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...