Αρχείο

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η ρωσική στρατιωτική μηχανή από την Αρκτική μέχρι την Κασπία και την Βαλτική - Νατοϊκές ασκήσεις σε Λετονία-Εσθονία (vid)

Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκεται η Ρωσία από την Αρκτική μέχρι την Κασπία την Βαλτική και την Οσετία καθώς 1.300 στρατιώτες του ΝΑΤΟ από Λετονία, Λιθουανία Φινλανδία, ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανία θα λάβουν μέρος σε πολεμικά παίγνια στην Λετονία . Ταυτόχρονα στα Βαλτικά κράτη θα ξεκινήσουν Νατοϊκές ασκήσεις από 19-20 Απριλίου και θα "σκεπάσουν" τους ουρανούς της Εσθονίας.

Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος Ισπανικά Eurofighter Typhoon,  Πολωνικά και Βελγικά F-16, Λιθουανικά-Σουηδικά και Φινλανδικά αεροσκάφη, Βρετανικά F-18.

Για τις ασκήσεις αυτές θα χρησιμοποιηθούν τα πολιτικά αεροδρόμια των περιοχών Tallinn, Vilnius και Riga καθώς και η αεροπορική βάση Ämari.

Oι Νατοϊκές ασκήσεις με την ονομασία Summer Shield XIII θα πραγματοποιηθεί στην βάση Adazi στην Λετονία, με στόχο την ανάπτυξη του επιπέδου ετοιμότητας σε επίπεδο τάγματος και ταξιαρχίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.

Οι στρατιωτικές μονάδες θα ασκηθούν σε αρκετά σενάρια  με χρήση πυροβολικού, όλμων, μηχανικού, αντιαρματικής άμυνας και άμυνα ςεναντίον όπλων μαζικής καταστροφής.

Στην άσκηση θα πάρουν μέρος το πεζικό της Λετονίας, οι αλεξιπτωτιστές και οι ειδικές δυνάμεις.

Υπό το βάρος των πολεμικών εξελίξεων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας, Σ.Σοιγκού, μετέβη στο νησί  της Αλεξάνδρας στο αρχιπέλαγος Φραντζ Ζόζεφ της Αρκτικής για να επιθεωρήσει την ετοιμότητα του στρατιωτικού προσωπικού του Βόρειου Στόλου και των μεραρχιών αεράμυνας.

«Ο υπουργός Άμυνας θα επιθεωρήσει τις αντιαεροπορικές μεραρχίες του Βόρειου Στόλου στο νησί Γη της Αλεξάνδρας στο αρχιπέλαγος Φραντζ Ζόζεφ, καθώς και την κατασκευή των διοικητικών κτιρίων Arctic Shamrock που βρίσκονται στο βορειότερο σημείο της Ρωσίας.», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

Επίσης  θα παραδώσει τα ναυτικά εμβλήματα στον αρχιναύαρχο Vladimir Korolev και τον διοικητή του Βόρειου Στόλου Nikolai Yevmenov.

Η κατασκευή της στρατιωτικής βάσης Arctic Trefoil στην Γη της Αλεξάνδρας, που είναι μέρος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ρωσικού Βόρειου Στόλου έχει ολοκληρωθεί κατά το 97%.

Το επίπεδο ετοιμότητας των ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων ήταν πάνω από 60%.

Η βάση Arctic Τrefoil είναι η μοναδική κτιριακή εγκατάσταση στον ογδοηκοστό παράλληλο παγκοσμίως. Η βάση μπορεί να συντηρήσει 150 άτομα για 1,5 χρόνο. Διαθέτει αποθέματα καυσίμων, λιπαντικών, τροφίμων και ένδυσης.

Στο τέλος του 2014, η Ρωσία δημιούργησε μία ενιαία στρατιωτική διοίκηση του Βόρειου Στόλου.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 2000 Ρώσοι στρατιώτες εκτελούν ασκήσεις στα βουνά της Νότιας Οσετίας.

Περισσότεροι από 2000 στρατιώτες από την Ρωσική στρατιωτική βάση της Νότιας Οσσετίας θα πάρουν μέρος σε ασκήσεις στο ορεινό πεδίο βολής Dzartsemi, όπως ανέφερε εκπρόσωπος τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.

Στην άσκηση οι στρατιώτες θα εξασκηθούν στην χρήση ελαφρών όπλων και μοντέρνου εξοπλισμού όπως άρματα μάχης T-72BM και ΒΜP-2 και αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται άσκηση της μεραρχίας πεζοναυτών του Στόλου της Κασπίας.

Εκπρόσωπος τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας ανέφερε ότι η μεραρχία του Στόλου της Κασπίας έλαβε μέρος σε αιφνιδιαστική άσκηση.

H άσκηση διεξάγεται υπό την εποπτεία του ναύαρχου Igor Osipov και σε αυτή συμμετέχουν 1000 πεζοναύτες και 100 οπλικά συστήματα.

Επιπλέον ο Στόλος της Βαλτικής βρίσκεται σε συναγερμό. Στην συγκεκριμένη περιοχή 30 πλοία του ρωσικού Στόλου εκτελούν βολές με αληθινά πυρά κατά αεροπορικών και θαλάσσιων στόχων ενώ διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις, ασκήσεις αεράμυνας περιοχής και (από-) ναρκοθέτησης. Ταυτόχρονα στις ασκήσεις συνδράμουν δέκα ελικόπτερα και αεροσκάφη συνεργασίας.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι όπως θα δείτε και στο βίντεο η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M οι οποίοι καταστρέφουν ολοσχερώς το κέντρο διοίκησης του "εχθρού" στην περιοχή του Astrakhan σε απόσταση 200 χλμ!

Ο πύραυλος παίρνει ύψος 40-50 χλμ και διεξάγει συνεχόμενους ελιγμούς.

Στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια διεξάγονται αντιαεροπορικές ασκήσεις με Τοr M2 και  Pantsir S-1.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WwZqOIA6Yug]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ucWUNBq8AKM]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ