Κόσμος

Πρώην Αμερικανός διπλωμάτης και Γερουσιαστής: "Oι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα των εκλογών στην Συρία γιατί δεν ελέγχουν την κυβέρνηση της χώρας" (vid)

Προχτές πραγματοποιήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Συρία, όπου συμμετείχαν 3500 υποψήφιοι όμως ο Αμερικανός πρώην γερουσιαστής, James Jatras, σοκάρει λέγοντας κυνικά:

«η νομιμότητα των εκλογών δεν εξαρτάται από το αν εκφράζουν την λαϊκή βούληση, αλλά από το αν η Ουάσιγκτον ελέγχει την κυβέρνηση της χώρας ή όχι»!

Ο Αμερικανός  πρώην γερουσιαστής James Jatras δήλωσε επιπλέον:

«Όλοι συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δηλώνουν ότι θέλουν να δουν την άνθιση της δημοκρατίας στην Συρία. Πρέπει να την καλωσορίσουμε. Ακόμα κι αν λόγω των συνεχόμενων στρατιωτικών συγκρούσεων, δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι εκλογές σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Το μεγαλύτερο μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά και η Αμερική δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα των εκλογών, καθώς μόνο οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας μπορούν να ψηφίσουν. Εντωμεταξύ σύμφωνα με το σύνταγμα της Συρίας, οι εκλογές διενεργούνται κάθε 4 χρόνια.

«Η πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι τουλάχιστον πρόωρη. Αυτές οι εκλογές δεν μπορούν να εκφράσουν την βούληση του λαού της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner επιβεβαιώνοντας τον πρώην γερουσιαστή James Jatras...

Εντωμεταξύ οι πολίτες της Συρίας έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις βουλευτικές εκλογές.

«Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι πιο ευνοϊκό από τα προηγούμενα. Υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι ανάμεσα στους υποψηφίους που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της Συρίας», δήλωσε ένας  πολίτης.

Πολλοί ελπίζουν ότι η καινούρια βουλή θα αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών και να αυξήσει την ποιότητα ζωής του πληθυσμού. Κάποιοι άλλοι είναι υπέρ της αναβολής των εκλογών έως ότου όλοι οι Σύριοι πολίτες να είναι σε θέση να συμμετέχουν.

«Ο σκεπτικισμός εντός της χώρας όσον αφορά τις εκλογές, είναι απαραίτητος. Άλλες όμως χώρες που καταδικάζουν τις εκλογές, ξεκάθαρα επιδιώκουν κάτι. Δεν λέω ότι οι εκλογές στην Συρία είναι ίδιες με αυτές στην Ελβετία, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για την Συρία», δήλωσε μέλος του συριακού κοινοβουλίου και υποψήφιος Sharif Shehadeh.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PIGH0EJrV3c]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=daM66_7pSK0]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ