Εθνικά θέματα

Οι Τούρκοι διεκδικούν τον ιερό ναό της Υπαπαντής

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Μήλον της έριδος  μεταξύ τουρκικού κράτους και Προτεσταντών έγινε ο ιερός ναός της Υπαπαντής στα Κοτύωρα (τουρκιστί  Όρντου).  Ο Σύνδεσμος με την επωνυμία  Εκκλησία της Αγάπης  που δραστηριοποιείται   κυρίως στην περιοχή του Πόντου ζήτησε από το υπουργείο  πολιτισμού να τους παραχωρηθεί ο ιερός ναός της Υπαπαντής για την άσκηση των θρησκευτικών τους  καθηκόντων.

Όπως είναι γνωστό στην “ανεξίθρησκη, κοσμική”  Τουρκία απαγορεύεται η ανέγερση  Χριστιανικών ναών.  Οι Προτεστάντες  στην Τουρκία δεν έχουν δικούς τους ναούς και εκκλησιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένα διαμερίσματα.  Έτσι η Εκκλησία της Αγάπης ζήτησε τον Ορθόδοξο ναό της Υπαπαντής που κοσμεί τα Κοτύωρα, για να τον χρησιμοποιήσει ξανά ως ιερό ναό.

Το αίτημα τους απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι ο χώρος αυτός που χρησιμοποιείται τώρα ως πολιτιστικό κέντρο , με απόφαση της διεύθυνσης πολιτισμού και τουρισμού της Νομαρχίας  θα μετατραπεί σε αρχαιολογικό μουσείο….

Μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστραφεί στους δικαιούχους του; Ο κ. Ερντογάν δεν είναι αυτός που επαίρεται  για την επιστροφή των ακινήτων των Μειονοτήτων στα ιδρύματά τους;

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ