Κόσμος

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Κατέθεσε μήνυση κατά του αρχηγού της Αντιπολίτευσης

 

Tο κυνήγι μαγισσών με τη βοήθεια της Δικαιοσύνης συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δικηγόροι του κατέθεσαν μήνυση για εξύβριση κατέθεσαν στην εισαγγελική αρχή της Άγκυρας  όχι εναντίον δημοσιογράφων ή πανεπιστημιακών αλλά εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης και του Δημοκρατικού Λαϊκού κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Ο κ. Κιλιντσάρογλου «κατηγορείται» για «έγκλημα εναντίον της προσωπικότητας» του προέδρου και ότι «εξεστόμισε εξαιρετικά βαριές ύβρεις με στόχο να θίξει το προσωπικό κύρος και τα δικαιώματα» του κ. Ερντογάν. Ο σχετικός νόμος προβλέπει, σε περίπτωση καταδίκης, φυλάκιση του αρχηγού της Αντιπολίτευσης ως τέσσερα χρόνια και «αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης» που (υποτίθεται) υπέστη ο Πρόεδρος 100.000 τουρκικές λίρες (περίπου 35.000 ευρώ).

Η   ρίζα της νέας κόντρας βρίσκεται στις επικρίσεις του κ. Κιλιντσάρογλου εναντίον της υπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Πρόνοιας Σεμά Ραμαζάνογλου για τα σεξουαλικά σκάνδαλα σε ιδιωτικά σχολεία που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Απάντησε ο πρόεδρος Ερντογάν δηλώνοντας ότι οι κατηγορίες είναι απαράδεκτες και χαρακτήρισε τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης «πολιτικό παρία» και «καθυστερημένο φωνακλά».

Ο αντίλογος του αρχηγού της Αντιπολίτευσης ήταν να υπενθυμίσει μια παλιά δήλωση του κ. Ερντογάν ότι «κάθομαι στα ανάκτορα του Ντολμαμπαχτσέ και κοιτάζω τις γυναίκες και τα κορίτσια που βρίσκονται μέσα στα καραβάκια. Το πρόσωπο που τα είπε αυτά είναι ο Ερντογάν».

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ