Κόσμος

ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ WIKILEAKS: Ουδέν σχόλιον

Οι αποκαλύψεις της Wikileaks είναι στο κέντρο όλων των συζητήσεων και οι κυβερνήσεις είναι είτε υπέρ είτε κατά!

Η αντίδραση όμως της Κομισιόν για τις αποκαλύψεις του Wikileaks, ήταν εντελώς αρνητική και αρκέστηκε να πει «Ουδέν σχόλιον» κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Χαρακτηριστική η απάντηση του εκπροσώπου τύπου Μαργαρίτη Σχοινά σε ερώτηση του ανταποκριτή : «Η Επιτροπή «εργάζεται με πίστη και καλή θέληση προς όλους (erga omnes) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση με την επίτευξη όλων των στόχων. Η Επιτροπή είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη μιας συμφωνίας τον προηγούμενο Αύγουστο και θα τηρήσουμε τους όρους της. Θέλουμε να εφαρμοστεί πλήρως και με πίστη βασιζόμενοι σε μια δίκαιη αξιολόγηση. Εργαζόμαστε προς αυτόν τον στόχο.»

Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων ο Μαργαρίτης Σχοινάς συνέχισε να μην σχολιάζει τις διαρροές τονίζοντας πως η Επιτροπή δεν πρόκειται να προβεί σε κάποιον σχολιασμό ή να κάνει κριτική βασιζόμενη σε διαρροές για την επίτευξη της συμφωνίας.

Ερωτηθείς τέλος για το κατά πόσο η Επιτροπή βρίσκεται σε σύμπλευση απόψεων με το ΔΝΤ, ο κ. Σχοινάς απάντησε πως «όπως γνωρίζετε οι επικεφαλής των θεσμών όλων των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν επιστρέψει στην Αθήνα για αν συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...