Κόσμος

Η Χεζμπολάχ απέκτησε α/α συστήματα Buk M1 - Επιδρομές του Ισραήλ στην Συρία παραδέχτηκε ο Μ.Νετανιάχου

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το Ισραήλ έχει εξαπολύσει δεκάδες επιδρομές στην Συρία που στόχευαν μεταφορές όπλων προς την Χεζμπολάχ με την εφημερίδα Bild να αποκαλύπτει ότι η οργάνωση έχει αποκτήσει α/α συστήματα Buk-M1 από την Ρωσία

«Ενεργούμε όποτε χρειάζεται, εκτός των συνόρων μας, με δεκάδες επιθέσεις που σκοπό έχουν να εμποδίσουν την Χεζμπολάχ να αποκτήσει σύγχρονο οπλισμό με μεγάλη δύναμη πυρός», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την διάρκεια επίσκεψης στα υψώματα του Golan την Δευτέρα.

O Μ.Νετανιάχου δεν διευκρίνισε το είδος των επιθέσεων που έχει διεξάγει το Ισραήλ στην Συρία.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παύση των εχθροπραξιών στην Συρία τον Φεβρουάριο, έχει δηλώσει ότι θα πραγματοποιεί επιθέσεις όταν νιώθει ότι απειλείται από την, υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ, της οποίας οι μαχητές έχουν συμμαχήσει με τον Σύρο πρόεδρο Bashar Assad.

To Ισραήλ είναι αφοσιωμένο στην αποτροπή της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ από την απόκτηση οπλισμού προηγμένης τεχνολογίας που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία ισχύος στην περιοχή. στο Λίβανο.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, από το 2006 η Χεζμπολάχ έχει αναβαθμίσει και βελτιώσει το βεληνεκές των πυραύλων της, οι οποίοι πλέον έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν βαθιά μέσα στο Ισραήλ.

Η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah απειλεί να επιτεθεί σε χημικά και πυρηνικά εργοστάσια στο Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου την Δευτέρα έλαβαν χώρα μετά την δημοσιοποίηση δορυφορικών φωτογραφιών, από το πρακτορείο Stratfor που δείχνουν βάση της Χεζμπολάχ σε μια περιοχή των βόρειων Λιβανο-Ισραηλινών συνόρων.

Παρ’ όλα αυτά ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η Χεζμπολάχ δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος για το Ισραήλ, αναφέροντας ότι απειλή συνιστούν και το Ισλαμικό Κράτος, η Χαμάς, η Ισλαμιστική Jihad καθώς και τζιχαντιστές στο Sinai.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η εμπλοκή σε μάχη» είναι «μία πιθανότητα που την λαμβάνουμε υπ’ όψιν», προσθέτοντας ότι κανείς άλλος δεν θα υπερασπιστεί το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...