Αρχείο

Η Σ.Αραβία απειλεί τον Μ.Ομπάμα ότι θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 750 δισ που κατέχει στις ΗΠΑ αν παραπέμψει την κυβέρνηση στην δικαιοσύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Οι σαουδαραβικές αρχές απείλησαν τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι θα πουλήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ, ύψους 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν το Κογκρέσο εγκρίνει την πρόταση παραπομπής της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στην δικαιοσύνη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Στα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται και αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου στις οποίες προσπάθησε να τους πείσει να απορρίψουν την συγκεκριμένη πρόταση καθώς θεώρησε ότι απειλεί τις οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ.

Ο πρώην γερουσιαστής Bob Graham που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου, δήλωσε αυτή τη βδομάδα πως ο Μ.Ομπάμα σε 60 μέρες θα αποφάσιζε αναφορικά με την δημοσιοποίηση της απόρρητης έκθεσης για την 11η Σεπτεμβρίου .

(Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα από το pentapostagma.gr)

Η συγκεκριμένη έκθεση 28 σελίδων ενδέχεται να αποκαλύψει ανάμιξη της Σαουδικής Αραβίας στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης