Κοινωνία

ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT! 12 τρόποι για να είναι πεντακάθαρο!

Όταν πρόκειται για το καθάρισμα, πάντα ψάχνουμε καινούργιους, πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτή τη φορά, με περηφάνια σας παρουσιάζουμε νέους τρόπους που θα λατρέψετε και είναι σίγουρο ότι θα υιοθετήσετε τη χρονιά που το ξεκίνησε!

1 Χρησιμοποιήστε ρολό χαρτιού για τις πιο δύσκολα σημεία
Ενώ υπάρχουν εξαρτήματα για αυτή την δουλειά, συχνά δεν βολεύουν για κάποια σημεία. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να καθαρίσετε και τα πιο απαιτητικά σημεία.

2 Απαλλαγείτε από λεκέδες αποσμητικών χρησιμοποιώντας την κρεμάστρα του καθαριστηρίου
Έχετε δει τα μαξιλαράκια που παίρνετε με τις κρεμάστρες από τα καθαριστήρια; Είναι το κλειδί για να απαλλαγείτε από λεκέδες αποσμητικών.

3 Χρησιμοποιήστε λιγότερο χαρτί κουζίνας.
Ο μόνος τρόπος για να το καταφέρετε είναι με καλό τίναγμα των χεριών σας και δίπλωμα του χαρτιού. Έτσι θα γλυτώσετε αρκετά χρήματα και θα επιβαρύνετε λιγότερο και το περιβάλλον.

4 Καθαρίστε την επίμονη βρωμιά με ένα χειροποίητο διάλυμα.
Ανακατεύοντας 3/4 κούπας χλωρίνη με 1 γαλόνι νερό, θα δείτε τεράστια διαφορά στην επίμονη βρωμιά. Χρησιμοποιήστε γάντια για προστασία και με μία βούρτσα απλώστε το διάλυμα στην επιθυμητή περιοχή. Αφού το αφήσετε για λίγο, ξεπλύνετε καλά.

5 Επαναφέρετε το χαλί στην αρχική του κατάσταση με πάγο.
Αν μετακινήσετε τα έπιπλά σας, θα έρθετε αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Ένας καλός τρόπος να το λύσετε, είναι βάζοντας παγάκια στη προβληματική περιοχή και περιμένοντας να λιώσουν. Στη συνέχεια περάστε με την ηλεκτρική σκούπα και θα δείτε τις ίνες του χαλιού να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση.

6 Καθαρίστε τη θήκη για τα μαχαίρια σας.
Δεν θα μας φαινόταν παράξενο αν μας λέγατε ότι δεν έχετε καθαρίσει ποτέ αυτή τη θήκη. Με μία ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να κάνετε εύκολα τη δουλειά σας και εάν δεν είναι αυτό αρκετό, με ένα πιστολάκι μπορείτε να απομακρύνετε τα ψίχουλα και τα διάφορα υπολείμματα τροφών και σκόνης.

7 Βάλτε ξύδι στο πλυντήριο πιάτων για να το καθαρίσετε.
Κάθε τόσο καλό είναι να το κάνετε. Είναι κάτι αρκετά εύκολο, απλά ρίξτε δύο κούπες ξύδι και αφήστε το να δουλέψει για ένα κύκλο, χωρίς την προσθήκη άλλου απορρυπαντικού.

8 Χρησιμοποιήστε καλσόν για να βρείτε μικρά αντικείμενα.
Αν σας έχει πέσει το κούμπωμα από το σκουλαρίκι σας, τότε αυτό το κόλπο είναι ιδανικό για σας. Αργά ή γρήγορα θα βρείτε το αντικείμενο που ψάχνετε κολλημένο πάνω στο καλσόν.

9 Απαλλαγείτε από λεκέδες και μυρωδιές της γάτας.
Αναλόγως ποια επιφάνεια θέλετε να καθαρίσετε, υπάρχει και διαφορετικός τρόπος. Δείτε τους όλους εδώ.

10 Καθαρίστε το μηχάνημα για γαλλικό καφέ.
Μετά τη χρήση του, καθαρίστε το με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε λίγο χαρτί για να καθαρίσετε το εσωτερικό. Αν βλέπετε καφέ υπολείμματα, ήρθε η ώρα για πιο βαθύ καθαρισμό. Φτιάξτε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψτε το εσωτερικό, ξεπλύνετε και στεγνώστε προσεκτικά με λίγο χαρτί.

11 Δεν πρέπει να αποθηκεύετε χλωρίνη σε γυάλινα βάζα.
Η χλωρίνη είναι πολύ δυνατή και με τον καιρό θα διαλύσει το γυάλινο βάζο. Γενικότερα είναι κακή ιδέα να τη βγάζουμε από τη κανονική της συσκευασία.

12 Πώς να καθαρίσετε γρήγορα γυάλινα φωτιστικά.
Απλά πετάξτε τα στο πλυντήριο πιάτων και προσέξτε να είναι καλά τοποθετημένα. Επίσης είναι σημαντικό να μην βάλετε μέσα στο πλυντήριο μεταλλικά ή ξύλινα εξαρτήματα, γιατί θα τραυματιστούν από το νερό.

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...