Κόσμος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ LIBERATIOΝ: Οι αστυνομικές αρχές φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2106

To Euro 2016 και τα γήπεδα της Γαλλίας ήταν ο κύριος στόχος των τζιχαντιστών, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς ένας από τους συλληφθέντες τρομοκράτες.

Ωστόσο η αστυνομία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο χτύπημα στη Γαλλία το καλοκαίρι, τονίζοντας πάντως ότι το Βέλγιο αποτελούσε την επιχειρησιακή έδρα των τζιχαντιστών.

«Δεν είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμέναμε. Γνωρίζουμε ότι το EURO μπορεί να αποτελέσει στόχο και αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί. Αν όσα είπε ο Αμπρινί είναι αληθή, απλά επαληθεύεται για μια ακόμα φορά ότι το Βέλγιο δεν είχε τον απαραίτητο υπηρεσιακό σχεδιασμό για να αποτρέψει έγκαιρα τέτοια χτυπήματα καθώς οι τζιχαντιστές έχουν στήσει εκεί το δίκτυό τους τα τελευταία δέκα χρόνια»

«Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας προετοιμάζονται για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους» τόνισε πηγή της αστυνομίας στη Liberation.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ