Κόσμος

Απέτυχαν στην επίθεσή τους και στην επαρχία της Χάμα οι τρομοκράτες…

Εκτός από το βορρά της Λαττάκιας οι τρομοκρατικές οργανώσεις απέτυχαν στην επίθεσή τους στα οχυρά του συριακού στρατού στην ύπαθρο al-Ghaab μετά από μαζική αντεπίθεση του στρατού που υποστηρίχθηκε καθολικά από τη ρωσική και συριακή αεροπορία.

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις των al-Nusra Front, Jund al-Aqsa και μη σύριων τσετσένων και τουρκιστανών τρομοκρατών εισέβαλαν σε θέσεις του στρατού πλησίον των περιοχών Kherbet al-Naqous και al-Hakoureh στήν ύπαιθρο al-Ghaab στο Β τμήμα της επαρχίας της Hama αλλά η επίθεσή τους αποκρούστηκε από τους σύριους στρατιώτες. .

Οι τρομοκράτες ως συνήθως εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους με οχήματα παγιδευμένα και επιθέσεις αυτοκτονίας στις θέσεις του στρατού αλλά ο συριακός στρατός τα στόχευσε με αντιαρματικούς πυραύλους πριν καταλήξουν στις θέσεις του.

Οι τακφιριστές τρομοκράτες της Jeish al-Fatah εξαπέλυσαν επιθέσεις μέναν νεό γύρο επιθέσεων αυτοκτονίας κατά του στρατού κοντά στο χωριό lKherbet al-Naqous όπου και αποκρούστηκαν.Ένα από τα παγιδευμένα οχήματα οδηγούσε ο τουρκιστανός τρομοκράτης Abu Mos’ab al-Jazrawi, που όμως στοχεύθηκε πριν βρει το στόχο του και σκοτώθηκε.Συριακός στρατός και αντίπαλοί του δεσμεύθηκαν σε σκληρές μάχες πλησίον του Kherbet al-Naqous, όπου και σκοτώθηκαν πολλοί τρομοκράτες..

Ταυτόχρονα με την αποτυχία των επιθέσεων αυτοκτονίας εκατοντάδες μαχητές εισέβαλαν στις θέσεις του στρατού.Τα συριακά και ρωσικά μαχητικά διαδραμάτισαν πολύ κρίσιμο ρόλο στην ήττα των τρομοκρατικών οργανώσεων σε al-Mansoureh, Tal Waset and Eastern part of Kherbet al-Naqous.

Οι τρομοκράτες άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και εγκατέλειψαν τη γραμμή του μετώπου.Προηγούμενες αναφορές σημείωναν ότι ρωσικά και συριακά μαχητικά χωριστά αλλα σε συντονισμό στόχευσαν κέντρα συγκέντρωσης της ISIL στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Hama και στα όρια με την επαρχία της Raqqa.

Η συριακή αεροπορία πραγματοποίησε αρκετές εξόδους επί οχυρών της ISIL κοντά στη μικρή πόλη Aqayrabat στο Α τμήμα της επαρχίας της Χάμα και στόχευσε τα διοικητήριά της και προκάλεσε απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό σε επίπεδο υποδομών στον εχθρό.Τα ρωσικά μαχητικά από την πλευρά τους έπληξαν θέση της ISIL μεταξύ Aqayrabat και δυτικών ορίων της επαρχίας της Raqqa με αυτήν της Hama και προκάλεσαν αντίστοιχες απώλειες. fars 19.4.16

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ