Κόσμος

Αμερικανοί εκκενώνουν βάσεις τους στην Τουρκία! Φωτογραφία που δημιουργεί κλίμα!

Σε χρόνο-ρεκόρ, κυριολεκτικά, εκκενώθηκε η βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία από τις οικογένειες των υπηρετούντων στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τη σχετική διαταγή του αμερικανικού Πενταγώνου που αφορά επίσης τη βάση στη Σμύρνη και τα Μούγλα.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ «η απόφαση για τη μετακίνηση των οικογενειών από τη βάση του Ιντσιρλίκ έγινε κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση της Τουρκίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον υπουργό Άμυνας. Καταλαβαίνουμε ότι δημιουργούνται προβλήματα στις στρατιωτικές οικογένειές μας αλλά πρέπει να τις κρατήσουμε ασφαλείς και να εξασφαλίσουμε τη μαχητική αποτελεσματικότητά των δυνάμεών μας ώστε να στηρίξουμε τον δυνατό σύμμαχό μας την Τουρκία στον πόλεμο που κάνει κατά της τρομοκρατίας».

Στην επίσημη ιστοσελίδα της βάσης του Ιντσιρλίκ αναφέρεται ότι αποτελεί σημαντικό κέντρο για την επιχείρηση εξουδετέρωσης του Ισλαμικού Κράτους.

https://www.facebook.com/135207298748/videos/10154072585683749/

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ