Κόσμος

ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ: Νέοι βομβαρδισμοί στο Αλέπι – Τουλάχιστον 19 νεκροί (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που οι συζητήσεις στη Γενεύη για την επίλυση του συριακού ζητήματος έχουν «παγώσει» και οδεύουν προς «ναυάγιο», οι βομβαρδισμοί με θύματα κυρίως άμαχο πληθυσμό συνεχίζονται, εντείνοντας την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην πλέον σκληρή μορφή της στην αραβική χώρα.

Σύμφωνα με νεώτερες αναφορές, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν πολλαπλοί βομβαρδισμοί σε διάφορές περιοχές στο Αλέπι, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Syriabombs2

Τις επιθέσεις επιβεβαίωσε το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς να διευκρινίσει, ωστόσο, από ποια πλευρά προέρχονταν. Αν δηλαδή ήταν από την κυβερνητική αεροπορία, ή από Αμερικανούς ή Ρώσους.

Syriabombs3

Οι συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη για την επίλυση του συριακού έχουν πάρει αρνητική τροπή, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατηγόρησαν την πλευρά Άσαντ και τους Ρώσους, πως επιμένουν στους αποκλεισμούς και βομβαρδισμούς εναντίον τους.

Syriabombs4

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Μαρκ Ερό, δήλωσε ότι «οι συζητήσεις έχουν περιέλθει στην επικίνδυνη ζώνη», την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα» της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι το καθεστώς Άσαντ κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, σε αντίθεση με εκείνους που το πολεμούν.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ