Κόσμος

H Γερμανία κατασκευάζει μόνιμη στρατιωτική βάση στην Τουρκία - Αποχωρούν οι ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ;

Ένα τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το Βερολίνο το οποίο θέλει να χτίσει δική του μόνιμη αεροπορική βάση σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας του περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι γερμανικές αρχές σκοπεύουν να διαθέσουν σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή γερμανικού αεροδιαδρόμου και εγκαταστάσεων για προσωπικό, στην περιοχή της αεροπορικής βάσης του Incirlik.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2017. Τους επόμενους έξι μήνες, η Γερμανία σκοπεύει να διαθέσει 10 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αεροδρομίου για τα μαχητικά Tornado και τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Επίσης το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να ξοδέψει άλλα 15 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή στρατώνα χωρητικότητας 400 ατόμων και άλλα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή εγκαταστάσεων αναψυχής.

Η γερμανική αποστολή βρίσκεται στην βάση του Ιντσιρλίκ από τις 15 Δεκεμβρίου του 2015, με προγραμματισμό να παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

Στην αποστολή λαμβάνουν μέρος μαχητικά Tornado και μία φρεγάτα υποστήριξης για το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην Μεσόγειο.

Το έργο αναμένεται να έχει τελειώσει το καλοκαίρι 2017, προθεσμία που μπορεί να μεταβληθεί καθώς η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένες τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες.

Στην βάση υπάρχει και αποστολή της Σαουδικής Αραβίας.

Η Γερμανία όμως αρνείται   ...επιβεβαιώνοντας τις  αναφορές ΜΜΕ για κατασκευή αεροπορικής βάσης στην Τουρκία

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο, το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις αναφορές των ΜΜΕ για τα σχέδια κατασκευής αεροπορικής βάσης στην Τουρκία.

«Η Γερμανία δεν προτίθεται να κατασκευάσει μόνιμη αεροπορική βάση στην Τουρκία. Η χώρα μας έστειλε ένα αεροσκάφος στην βάση Ιντσιρλίκ στα πλαίσια της συνεισφοράς στην παγκόσμια συμμαχία ενάντια στον ISIS, ενώ σκοπεύει να επενδύσει σε δομές της βάσης Ιντσιρλίκ. Σήμερα ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές για τον σχεδιασμό αυτών των δομών και πιο συγκεκριμένα για τα κτίρια και τον εργασιακό εξοπλισμό. Όσο δεν καταλήγουμε σε απόφαση, η διαδικασία θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.

Πληροφορίες θέλουν Ρωσία και ΗΠΑ να έχουν συμφωνήσει για τα μελλοντικά όρια του τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα και με το άρθρο μας Τρεις βάσεις δημιουργούν οι ΗΠΑ στην Β.Συρία: Δύο σε Ν.Κομπάνι και μία σε al-Hasaka – Μονόδρομος η τουρκική εισβολή ,οι ΗΠΑ ήδη προετοιμάζουν τις νέες βάσεις τους.

Μήπως η Γερμανία τρέχει να καλύψει το κενό που αφήνουν πίσω τους οι ΗΠΑ;

Και αν ναι αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη εγκρίνει την δημιουργία κουρδικού κράτους...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ