Κόσμος

Τέλος οι μύθοι: Η Αφρική έχει 165.000 εκατομμυριούχους

Το 2016 είναι μια χρονιά ρεκόρ: Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Research and Markets, οι ολιγάρχες της Αφρικής όσο πάνε και αυξάνονται.

Η Αφρική έχει τουλάχιστον 165.000 εκατομμυριούχους οι οποίοι διαθέτουν περιουσία ύψους 860 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση «The Africa 2016 Wealth Report» (Εκθεση για τις περιουσίες στην Αφρική 2016), η οποία δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου από το γραφείο μελετών Research and Markets. Ποιοι είναι και τι κάνουν με την περιουσία τους;


Το νησί Μαυρίκιος πρωταθλητής σε Αφρικανούς εκατομμυριούχους
Ανάμεσα στα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης, σημειώνεται ότι υπάρχουν περίπου 165.000 HNWI (High Net Worth Individuals, άτομα που κατέχουν περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η πρώτη κατοικία τους και τα έξοδα κίνησης, σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας) που ζουν στην Αφρική.


Στην κατάταξη, το νησί Μαυρίκιος έρχεται πρώτο με μέση περιουσία 21.700 δολάρια το άτομο, η Νότια Αφρική (10.300 δολάρια), η Ναμίμπια (10.200 δολάρια), η Μποτσουάνα (8.400 δολάρια) και η Αλγερία (6.200 δολάρια).
Γιατί το νησί Μαυρίκιος είναι πρώτο; Σύμφωνα με την Selon Research and Markets, το φαινόμενο εξηγείται από το εξής: δικαιώματα ιδιοκτησίας, άριστες συνθήκες για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, χαμηλό επίπεδο εγκληματικότητας, ελκυστικό περιβάλλον που τραβάει συνταξιούχους με μεγάλες περιουσίες, ανώτατος φορολογικός συντελεστής 15% στα εισοδήματα, απουσία φόρου για τις υπεραξίες.
Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, στην οποία αναλογούν μόνο 200 δολάρια ανά άτομο, κατά μέσο όρο.

Που επενδύουν οι πλούσιοι της Αφρικής;
Η Νότια Αφρική, και κυρίως το Γιοχάνεσμπουργκ, είναι η καρδιά των ιδιωτικών τραπεζών της Αφρικής με 72 δις δολάρια αποθεματικό. Οι πλούσιοι Αφρικανοί έχουν επίσης τάση να επενδύουν τα χρήματά τους σε τράπεζες  του εξωτερικού, όπως το Ηνωμένο βασίλειο, οι Αγγλο-νορμανδικές νήσοι και η Ελβετία. Το Ντουμπάι είναι ένας άλλος αγαπητός προορισμός για τους πλούσιους που προέρχονται από τη βόρεια Αφρική, οι οποίοι επενδύουν σε ιδιωτικές τράπεζες.
Στην Αφρική, επίσης, περίπου 28 δις δολάρια συνδέονται με εταιρείες κεφαλαίου επενδύσεων και ιδρύματα που αποτελούν έναν τρόπο να μεταφέρεται το χρήμα στις επόμενες γενιές.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης