Κόσμος

«Συρία: η ανάκτηση της Παλμύρας μια νίκη μεγαλειώδης» .Η αρχή του τέλους της Daesh στη Συρία

« Συρία :η ανάκτηση της Παλμύρας μια νίκη μεγαλειώδης » τίτλος άρθρου από το γαλλόφωνο europe1.Είναι μια νίκη σημαντική.Ο συριακός στρατός υποστηριζόμενος από το ρώσο σύμμαχό του ανέκτησε την Κυριακή τη φημισμένη πόλη της Παλμύρας από τα χέρια της Daech. Αυτή είναι η νίκη η πιο σημαντική του συριακού κράτους έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπειτα από την παρέμβαση 2015, της Ρωσίας συμμάχου ακλόνητου του προέδρου Bachar al-Assad.

Ενδυναμωμένος από την επιτυχία του το συριακό ΓΕΣ ανέφερε ότι η « θα είναι η βάση ορμητήριο για να επιτελεστούν επιχειρήσεις κατά της ISIS  κυρίως στη Deir Ezzor και στη  Raqa »,πρωταρχικά οχυρά της οργάνωσης.Ο σκοπός είναι  « να κοπούν οι δρόμοι ανεφοδιασμού να τις ανακτήσουν από τους τρομοκράτες και να βάλουν ένα τέλος στην ύπαρξη αυτών « στη Συρία .

20 ημέρες διήρκησε η μάχη της Παλμύρας.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων στο Ιράκ το Ισλαμικό Κράτος είναι επίσης ο στόχος μιας επίθεσης ευρείας κλίμακας του στρατού που αναζητεί ν΄ανακτήσει τη Μοσούλη με την αεροπορική υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας.Οι μεγάλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να τελειώνουν με το Ισλαμικό Κράτος που διεκδίκησε τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες 4 μήνες μετά από αυτές του Παρισιού. europe1

Nίκη συμβολική και στρατηγικής σημασίας την χαρακτηρίζει η LIBERATION.Το φιλοδυτικό (OSDH) εκτιμά ότι χάνοντας την Παλμύρα «η ISIS χάνει αυτόματα τη μεγάλη συριακή έρημο », και ο στρατός θα μπορούσε να προχωρήσει προς τα σύνορα με το Irak που σ΄ενα μεγάλο μέρος τοςυ ελέγχονται από την daesh.

Την ίδια στιγμή ο Maamoun Abdelkarim, ο διευθυντής των Μουσείων και αρχαιοτήτων της Παλμύρας δήλωσε ότι  : «αν έχουμε την έγκριση της Unesco, θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων  μνημείων στην αρχαία πόλη της Palmyre».

Αυτή η νίκη ξαναβάζει στη σέλα θεματικά τον Bachar el-Assad και θα μπορούσε κυρίως να ευνοήσει τον Vladimir Poutine σημειώνει το lepoint.

Στο Le Courrier picard,ο  Daniel Muraz,   » η ανάκτηση της  Palmyre ..είναι ένα σημάδι αιφνίδιας διακοπής του επεκτατισμού του αυτοανακηρυχθέντος  χαλιφάτου στη Μ Ανατολή. Με τη μαζική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία η Daech εμφανίζεται να φθάνει στα όρια των στρατιωτικών της ικανοτήτων.. (…)Ωστόσο αυτή να ενθαρρύνει στο να πολλαπλασιαστούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δύση. »

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ