Κόσμος

Ο Ερντογάν “στοχοποιεί” τους Κούρδους που σκοτώνει στην ν.α Τουρκία για την επίθεση στην Άγκυρα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα μετά τη νέα βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αγκυρας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της χώρας του κατά της τρομοκρατίας. «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του», πρόσθεσε.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι κατά το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε «προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης, έπειτα από την άθλια επίθεση που έπληξε το κέντρο της Αγκυρας απόψε προκαλώντας μεγάλο αριθμό θυμάτων».

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Από τη Ρώμη, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για την επίθεση. Συλλυπητήρια απηύθυνε επίσης και στον πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη σημερινή επίθεση στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ.

«Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ματέο Ρέντσι.

Συλλυπητήρια Πούτιν

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin  γράφει η ιστοσελίδα της Hurriyet. O Σύμβουλος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Dimitriy Peskob, απηύθυνε μήνυμα εξ ονόματος του προς τον Τουρκικό λαό:

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin καταδικάζει την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Ο Ρώσος Πρόεδρος συμμερίζεται τον πόνο του λαού της Τουρκίας σχετικά με την επίθεση στην οποία μεγάλος αριθμός ατόμων έχασε τη ζωή του και εύχεται συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Aνακοίνωση HDP για την βομβιστική επίθεση:

«Καταδικάζουμε τη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην Άγκυρα. Δυστυχώς η απάνθρωπη επίθεση, που σημειώθηκε σε περιοχή όπου βρίσκονται συμπολίτες μας, προκάλεσε μεγάλο αριθμό θανάτων και τραυματισμών. Συμμεριζόμαστε αυτό τον μεγάλο πόνο με όλο το λαό μας. Ευχόμαστε ο θεός να αναπαύσει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Όλα αυτά τα δεινά που βιώνει ο λαός μας δηλώνουν ότι δεν έχουν καταφέρει να μας απομακρύνουν από τα αισθήματα αδελφοσύνης. Καταδικάζουμε ακόμη μια φορά με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση».

Ανακοίνωση του Προέδρου του MHP για την επίθεση στην Άγκυρα

Σε γραπτή ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Πρόεδρος του MHP, Devlet Bahceli, για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας έχει τεθεί σε συναγερμό. Διότι το ιερό έθνος μας υφίσταται ξεκάθαρη επίθεση και βρίσκεται υπό έναν σαφή και κατηγορηματικό κύκλο εχθρότητας. Αυτό πρέπει ακόμη μια φορά όλοι να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα παραδοθεί σε καμία τρομοκρατική επίθεση. Το τουρκικό έθνος βρίσκεται απέναντι σε μια καταστροφή και θηριωδία. Οι εχθροί της Τουρκίας, ξεπερνώντας κάθε είδους μέτρα ασφαλείας, προκαλώντας την έκρηξη βομβών που μετέφεραν έως το Kizilay της Άγκυρας, προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων αθώων ψυχών και τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού αδελφών μας.

Είναι βαθιά η θλίψη μας και μεγάλος ο θυμός μας. Ο θεός να αναπαύσει τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Συλλυπητήρια στο έθνος μας. Φοβόμαστε ότι υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξηθεί. Βέβαια θα μεταδοθούν λεπτομέρειες για την ύπουλη επίθεση στο Kizilay. Θα έλθουν στο φως το πραγματικό πρόσωπο αυτής της βαρβαρότητας μαζί με την ταυτότητα των πραγματικών δραστών, των κακοπροαίρετων εστιών που έδωσαν εντολές. Η αποπεράτωση της διαδικασίας αυτής είναι η πιο ειλικρινής επιθυμία μας. Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιτρέψει στο ζήτημα αυτό καμία αμέλεια και αδυναμία» .

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...