Εθνικά θέματα

“Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν παιδιά για να οδηγούν βάρκες στα νησιά”! Η αντιστράτηγος Τσιριγώτη αποκαλύπτει

«Η κατάσταση, αυτή τη στιγμή, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που έχει φθάσει τόσο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ, έχοντας προηγουμένως θητεύσει ως προϊσταμένη του νευραλγικού Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Όπως επισημαίνει το 2015 έγινε διαχείριση συνολικά 911.000 προσφύγων και μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα, από το βόρειο και το νότιο Αιγαίο.

Η αντιστράτηγος στη συνέντευξή της αποκαλύπτει ότι διακινητές χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά για να οδηγούν βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα, τάζοντάς τους ότι θα περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να καταβάλλουν χρηματικό αντίτιμο. Παράλληλα, η κ.Τσιριγώτη διευκρινίζει σχετικά με τα ανήλικα προσφυγόπουλα που έχουν εξαφανιστεί, ότι ο αριθμός των 10.000 -που ευρέως αναφέρεται το τελευταίο διάστημα- δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επίσης, η αντιστράτηγος επισημαίνει, ότι η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και άλλους φορείς, προσπαθεί να ανοίξει καινούργιες δομές φιλοξενίας, προκειμένου να γίνει εφικτή η φιλοξενία του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Οσον αφορά τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, αναφέρει χαρακτηριστικά:«Τη ζηλεύουν όλες οι χώρες του κόσμου».

Militaire.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ