Κόσμος

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ… «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΑΓΡΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πεποίθηση της Άγκυρας ότι ο Ρώσος πρόεδρος με την ανακοίνωση του ότι διέταξε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία στην πραγματικότητα τους κάνει άγριο «δούλεμα», εκφράζει σήμερα σε κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, η ανακοίνωση του Πούτιν ότι διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την Συρία στερείται αντικειμενικής αξίας καθώς οι δυο μεγάλες ρωσικές βάσεις στην Συρία, αυτή της Ταρτούς και η καινούργια που δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο στην πόλη Hmeymim που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Hatay, όχι μόνο παραμένουν αλλά οι Ρώσοι τις ενισχύουν ακόμα περισσότερο.

 

Μάλιστα στην Άγκυρα είναι εξοργισμένοι από το ρωσικό «δούλεμα», καθώς όπως αναφέρουν η διαταγή αυτή του Πούτιν έγινε κατόπιν συνεννοήσεων με τον Σύριο πρόεδρο, Μπασέρ Άσαντ, γεγονός που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τις υπόνοιες ότι όλο αυτό το θέμα είναι ένα μεγάλο δούλεμα κυρίως προς την τουρκική πλευρά, με σκοπό να δείξει στην διεθνή κοινότητα ότι η Ρωσία είναι αυτή που κάνει υποχωρήσεις, ενώ η Άγκυρα συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της στο συριακό ζήτημα.

Μάλιστα τονίζουν ότι δεν έγινε κανένας λόγος για τους ρωσικούς πυραύλους, S-400, που εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί στην βόρειο Συρία και έχουν κυριολεκτικά μπλοκάρει τον τουρκικό εναέριο χώρο όλης της νότιας Τουρκίας.

Η μεγάλη αυτή δυσπιστία της Άγκυρας στην ρωσική ανακοίνωση, δείχνει και την ανασφάλεια που επικρατεί τελευταία στην τουρκική πρωτεύουσα, ενώ το κουρδικό κυριολεκτικά ανάβει μεγάλες φωτιές σε όλη πλέον την Τουρκία.

Putin : Tartus ve Hmeymim’ deki varlığımız devam edecek =Πούτιν : Θα συνεχιστεί η παρουσία μας στην Ταρτούς και στο Hmeymim.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...