Κόσμος

Η Ανθρωποσφαγή των Βρυξελλών, οι Zωντανοί Tρομοκράτες και το Σχέδιο του ISIS

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*

Αυτό που αναμένετο τελικά έγινε. Μετά το Παρίσι, όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης είχαν ενδείξεις ότι οι Βρυξέλλες θα ήταν  ο επόμενος στόχος. Ο λόγος είναι προφανής και συνάμα συμβολικός. Ένα κτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης και δη στην πρωτεύουσα της Ευρώπης θα ήταν η μεγάλη επιτυχία των τζιχαντιστών και το σοκ και δέος  για όλο τον δυτικό κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις  ο στόχος – Βρυξέλλες ήταν “easy and soft target”, για δύο λόγους: Αφενός γιατί στις Βρυξέλλες υπάρχουν περιοχές – γκέτο Ισλαμιστών όπως η συνοικία Σαρλερουά, με κήρυκες του μίσους κατά της Δύσης, του πολιτισμού της και της χριστιανικής θρησκείας, άρα πολλοί υποστηρικτές του ISIS και ως εκ τούτου εν δυνάμει τρομοκράτες. Ακόμη το Βέλγιο έχει τους περισσότερους  τζιχαντιστές στην Συρία από όλες τις χώρες της Ευρώπης . Και κατά δεύτερον οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου και η Αστυνομία είναι για κλάματα, ανίκανες να εκτιμήσουν απειλές, να σχεδιάσουν αποτρεπτικές επιχειρήσεις, να προστατεύσουν ευαίσθητες περιοχές  και τους κατοίκους των. Αν δεν είχαν την συνδρομή της Γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών και ιδιαίτερα της εξαιρετικής και μιας από τις καλύτερες στον κόσμο της Γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών (BND), να τους ενημερώνουν και να τους παροτρύνουν για λήψη μέτρων, τότε οι Βρυξέλλες θα θύμιζε Ράκα της Δύσης.  Εξάλλου το Βέλγιο δέχεται σφοδρή κριτική από πολλά κράτη, όπως Γαλλία, Αυστραλία κλπ. Ο τρόπος που έδρασαν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες την Τρίτη 22/3/16 δεικνύουν  «επαγγελματικό»  σχεδιασμό από πλευράς τζιχαντιστών και μάλιστα από την κεντρική διοίκηση του ISIS στην Ράκα της Συρίας και απίστευτη ανικανότητα και απαράδεκτο ερασιτεχνισμό από πλευράς Βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σήμερα η αξιόπιστη  ισραηλινή εφημερίδα Haaretz , το Βέλγιο είχε ενημερωθεί (προφανώς από FBI, CIA, Μοσάντ κλπ) περί επικείμενης επίθεσης τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελών. Και τελικά τι έγινε; Πλήρης απραξία των Βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας και τα γνωστά τραγικά γεγονότα, με τον θάνατο 31 ανθρώπων και δεκάδων τραυματιών.

Ισραηλινοί αναλυτές  προχωρούν ακόμη παρακάτω και κάνουν ανάλυση των τρομοκρατικών κτυπημάτων  στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όπου αποδεικνύονται πολλά και αποκαλύπτονται ακόμη περισσότερα.  Ιδιαίτερα για το κτύπημα στο αεροδρόμιο, εκτιμούν ότι σε αντίθεση από ότι μέχρι τώρα αναφέρεται, οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας, οι αδελφοί Khalid and Ibrahim El Bakraoui δεν είναι νεκροί, δεν φορούσαν γιλέκο αυτοκτονίας, δεν σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική  ενέργεια, αλλά είναι ζωντανοί και έχουν πλέον διαφύγει, διαψεύδοντας τον  ισχυρισμό των Βελγικών  αρχών ασφαλείας!!  Σύμφωνα με τα  ευρήματα από την  κεντρική  σκηνή της σφαγής,  κοντά στα desk της American Airlines,  πυροδότησαν τις βόμβες, μεγάλου βάρους άρα μεγάλης ισχύος, που ευρίσκονταν στις βαλίτσες  των,  λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν, με πυροκροτητές που έκρυβαν σε γάντι που έφεραν στο αριστερό του χέρι και που ήταν στα καροτσάκια αποσκευών τους, ή από το πάτωμα κάτω. Τονίζουμε ότι το μέγεθος των καταστροφών στο αεροδρόμιο ήταν τέτοιου μεγέθους, που μόνο μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών θα μπορούσαν να προκαλέσουν και όχι τα γιλέκα αυτοκτονίας. Μια έκρηξη από γιλέκο αυτοκτονίας θα προκαλούσε τραύματα στα θύματα από τον θώρακα και πάνω. Οι Ισραηλινοί είναι απόλυτοι σε αυτό, καθόσον διαθέτουν μεγάλη εμπειρία από τον καιρό της Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά και το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας από Παλαιστινίους.  Σύμφωνα όμως με φωτογραφίες των θυμάτων  και περιγραφές από τα νοσοκομεία των Βρυξελλών, που μεταφέρθηκαν τα θύματα, τα τραύματα σε πολλούς εξ αυτών ήσαν από τον θώρακα και κάτω, απόδειξη ότι οι θανατηφόρες βόμβες ήταν χαμηλά, στο πάτωμα, ή στο καροτσάκι, δηλαδή στις βαλίτσες των τρομοκρατών. Εξάλλου ο ταξιτζής που μετέφερε τα δύο αδέλφια δήλωσε πως δεν του επέτρεψαν να ακουμπήσει τις βαλίτσες κατά την εκφόρτωση από το ταξί και ήσαν πολύ βαριές!!!

Το σχέδιο των τζιχαντιστών δεν σταματούσε σε αυτό . Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της κτηνωδίας.  Η ανθρωποσφαγή θα συνεχιζόταν με άλλο τρόπο σύμφωνα με το σχέδιο των τρομοκρατών. Το ISIS,  είχε σχεδιάσει ακόμη περισσότερη βαρβαρότητα στην  τρομοκρατική αυτή επιχείρηση .  Βρέθηκαν λοιπόν κρυμμένες  σε ορισμένα σημεία στο αεροδρόμιο, τρεις τσάντες  με εκρηκτικά, πυρομαχικά,  γιλέκο εκρηκτικών, δύο ΑΚ-74 Καλάσνικοφ , γεμιστήρες και  χειροβομβίδες, τις  οποίες  η  βελγική αστυνομία  κατέστρεψε με  ελεγχόμενη έκρηξη. Η αποκάλυψη των τσαντών και δη σε στρατηγικά σημεία του αεροδρομίου , αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες δεν είχαν σχεδιάσει να αποδημήσουν  σε Ισλαμικούς παραδείσους, με πιλάφια και παρθένες, αλλά να συνεχίσουν  την ανθρωποσφαγή, εναντίον  των ομάδων ασφαλείας , των τραυματιοφορέων και λοιπών που  θα έσπευδαν στον χώρο των εκρήξεων . Το γιατί δεν  υλοποιήθηκε το δεύτερο μέρος του σχεδίου εξηγείται από το γεγονός ότι από τον έλεγχο των αστυνομικών στις ευρεθείσες τσάντες διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον σε ένα Καλάσνικοφ  είχαν προσπαθήσει να το  χρησιμοποιήσουν  και δεν λειτούργησε, καθόσον  είχε  πάθει εμπλοκή. Οπότε το γεγονός αυτό εξηγεί γιατί εγκατέλειψαν  το δεύτερο μέρος της επιχείρησης, αφού δεν θα είχαν  τυφέκια  για να πυροβολούν, οπότε η μεγάλη σφαγή  στο αεροδρόμιο από τύχη δεν υλοποιήθηκε πλήρως, ευτυχώς  και πολλοί άλλοι άνθρωποι σώθηκαν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών σε θέματα τρομοκρατίας, η όλη επιχείρηση είχε σχεδιασθεί πολύ καιρό πριν,  πάνω από δύο μήνες και ότι συμμετείχαν  στον σχεδιασμό και υλοποίηση , τουλάχιστον μια ομάδα  20 ατόμων, σε μια τέτοιας μορφής συνδυασμένη επιχείρηση με επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών. Ο σχεδιασμός σίγουρα θα προέβλεπε  εξαντλητικές αναγνωρίσεις, ακριβής μελέτη των στοχευόμενων  τοποθεσιών,  διάθεση από μυστικά κέντρα τροφοδοσίας  και ασφαλή  μεταφορά των όπλων, πυρομαχικών, βομβών και  εκρηκτικών μηχανισμών , την χρηματοδότηση για διάφορες ανάγκες, ασφαλείς επικοινωνίες και φυσικά οδούς διαφυγής και προετοιμασία των τοποθεσιών απόκρυψης μετά την τρομοκρατική επιχείρηση. Έτσι καταρρίπτεται και η υπόθεση ότι η επιχείρηση έγινε, ως αντίποινα για την σύλληψη προ ολίγων ημερών του καταζητούμενου τρομοκράτη από τις επιθέσεις στο Παρίσι Αμπντεσαλάμ, καθόσον όπως προαναφέραμε μιας τέτοιας μορφής επιχείρηση απαιτεί προετοιμασία μηνών και όχι ολίγων ημερών .Οι Ισραηλινοί επιμένουν ότι τα δύο  αδέλφια  Khalid και Ιμπραχίμ Ελ-Bαkraoui  δεν είναι βομβιστές αυτοκτονίας, δεν είναι νεκροί,  είναι ζωντανοί  μαζί με τον τρίτο της παρέας, τον τύπο με το λευκό παλτό και το καπελάκι ,όπως φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου και κρύβονται σε προκαθορισμένη γιάφκα στην περιοχή των Βρυξελλών.    Ο τρίτος της παρέας έχει αναγνωριστεί ως ο  Najim Laachraoui, 25 ετών και  θεωρείται ο κορυφαίος  κατασκευαστής βομβών  του ISIS στην Ευρώπη, που συμμετείχε  σαφώς και στην τρομοκρατική επιχείρηση, τον περασμένο Οκτώβρη στο Παρίσι και ποιος ξέρει σε ποιες άλλες τρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Έτσι  ανακεφαλαιώνοντας  την ανάλυση της τρομοκρατικής επιχείρησης  της 22/3/16  στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών καταλήγουμε:

·       Το ISIS σχεδίασε στην Ράκα  την τρομοκρατική επιχείρηση κατά των Βρυξελλών.

·        Ο σχεδιασμός και η οργάνωση  απαιτούσε πολύ χρόνο,  πάνω από δύο μήνες, καθώς  και μια ομάδα 20 ατόμων, για την υλοποίηση μιας τέτοιας μορφής συνδυασμένης  και πολύπλοκης τρομοκρατικής επιχείρησης.

·        Το Βέλγιο είχε ενημερωθεί  για επικείμενο τρομοκρατικό κτύπημα, αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι αμυντικοί του μηχανισμοί απεδείχθησαν ανεπαρκείς, ανίκανες, αναποτελεσματικές και ασόβαρες στην εκτίμηση απειλών και την προστασία των πολιτών.

·        Οι τρομοκράτες αδελφοί Μπακράουι δεν είναι νεκροί, αλλά ζωντανοί, καθόσον δεν ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, αλλά εκτελεστές της επιχείρησης.

·        Οι εκρήξεις των βομβών  στο αεροδρόμιο έγιναν από το έδαφος, ήταν μεγάλης ισχύος, εξ ου και οι τεράστιες ζημίες και τα τραύματα των θυμάτων από την μέση και κάτω.

·        Υπήρχε και δεύτερο μέρος της επιχείρησης με περισσότερη  και πιο οδυνηρή ανθρωποσφαγή, που ματαιώθηκε λόγω τυχαίου γεγονότος, εμπλοκή του ΑΚ-74.

·        Ο τρίτος καταζητούμενος, ο Ναίμ Λακραουί  είναι  ο μεγαλύτερος κατασκευαστής βομβών του ISIS στην Ευρώπη και κρύβεται σε γιάφκα στην περιοχή των Βρυξελλών, μαζί με τα δύο αδέλφια και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, αν παραμείνουν ελεύθεροι.
Πηγές: Haaretz
Debka

*Ο Ιωάννης Αθαν. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), Tactical Intelligence School (U.S.Army), ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής

analystsforchange.org

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης