Εθνικά θέματα

Άσκηση ΝΑΤΟ με σενάριο απειλής υβριδικού πολέμου με ελληνική συμμετοχή

Από τις 9 έως και τις 16 Μαρτίου 2016 έγινε η Νατοϊκή άσκηση χειρισμού κρίσεων (Crisis Management Exercise), με την ονομασία «CMX-16», η οποία διεξάγεται για 20η φορά από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, διαβούλευσης και συλλογικής λήψης αποφάσεων σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στην ανάπτυξη συλλογικής άμυνας αντιμετώπισης απειλής υβριδικού πολέμου κατόπιν ενεργοποίησης των άρθρων 4 και 5 του συμφώνου της Συμμαχίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν αρμόδιες στρατιωτικές/πολιτικές αρχές Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ και ΝΑΤΟικά Στρατηγεία, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων. Επιπρόσθετα συμμετείχαν η Σουηδία και η Φινλανδία καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως παρατηρητής.

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ, στην άσκηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι/σύνδεσμοι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και συναρμόδιων πολιτικών φορέων.

Militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...