Αρχείο

«Φοβού τους Ρώσους και δώρα φέροντες»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο «Δούρειος ίππος» του Πούτιν και ο «μεσολαβητής»  Κίσσιγκερ

Ως γνωστόν χθες ο Ρώσος Πρόεδρος  εντελώς αιφνιδιαστικά όπως συνηθίζει άλλωστε  έδωσε εντολή για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία , διότι όπως αναφέρθηκε « εκπληρώθηκε η αποστολή τους σε μεγάλο ποσοστό».

Σήμερα το ρωσικό προσωπικό στην αεροπορική βάση Hmeymime στην Συρία, προετοιμάζει τα αεροσκάφη του  για   μεταστάθμευση  στις  αεροπορικές βάσεις στην Ρωσία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

«Το προσωπικό υλοποιεί εργασίες  φόρτωσης υλικών και τεχνικών μέσων και εξοπλισμού στα  μεταγωγικά αεροσκάφη »,  αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ρωσικό τύπο.

Η μεταστάθμευση θα απαιτήσει  πτήσεις  σε απόσταση πάνω από πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα για τα ρωσικά αεροσκάφη , ενώ αυτά  θα κάνουν  ενδιάμεσες στάσεις για ανεφοδιασμό και τεχνικό έλεγχο .

Οι μόνοι οι οποίοι δεν αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση αυτή του Β. Πούτιν    ήταν οι Αμερικανοί και ειδικά ο Λευκός Οίκος. Ο λόγος έχει να κάνει με το παρασκήνιο που διαδραματίζεται εδώ και μεγάλο διάστημα ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Για αυτό και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μ.Ομπάμα εκθείαζε προχθές τον Ρώσο Πρόεδρο μετά από μήνες «λεκτικών αντιπαραθέσεων».

Πληροφορίες «αναφέρουν» την επίτευξη συμφωνίας των δύο υπερδυνάμεων για το ζήτημα της Συρίας με την μεσολάβηση του «ειδικού επί παγκοσμίων θεμάτων » της νέας τάξης πραγμάτων Χ.Κίσσιγκερ , σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (  Άρθρο του Κίσινγκερ για την νέα τάξη πραγμάτων! Είμαστε στο πάρα ένα για πυρηνική σύγκρουση;).

Το άρθρο του αποκαλούμενου και « μάγου» της διπλωματίας έλαβε χώρα μία ημέρα μετά την συνάντηση του ιδίου με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα, οι « λύκοι πάντα θα τα βρίσκουν αναμεταξύ τους» , φαινομενικά τουλάχιστον. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στην προκειμένη περίπτωση;

Οι Ρώσοι ενδεχομένως φοβούμενοι μια επανάληψη του σεναρίου του  «Αφγανιστάν» έκαναν ένα « βήμα πίσω» αλλά Φευ όμως, οι ίδιοι είναι πιστοί οπαδοί της  πολιτικής της περίφημης « Μασκίροβκα», η οποία ομοιάζει με την τακτική του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης , ο οποίος άφησε στην Τροία το « δώρο» των Ελλήνων στους αποσβολωμένους Τρώες.

Εδώ δεν γνωρίζουμε όμως εάν από την πλευρά των δυτικών και των Τούρκων  υπάρχει κάποιος αντίστοιχος με τον Ιερέα των Τρώων  Λαοκόωντα , ο οποίος ξεστόμισε το περίφημο «φοβού τους δαναούς και δώρα φέροντες», προειδοποιώντας τους συμπατριώτες του για μεγάλες συμφορές από το "δώρο των Ελλήνων".

Με λίγα λόγια οι Ρως «κάτι ετοιμάζουν» ή τουλάχιστον έδωσαν καλή πίστη για να επανέλθουν ενδεχομένως  λίαν συντόμως δριμύτεροι στην Ανατολική Μεσόγειο . Η στρατηγική είναι ένα πολύπλοκο "παιχνίδι¨που απαιτεί παντός είδους κινήσεις.

Πληροφορίες  όμως από ρωσικά αμυντικά Portal  αναφέρουν ότι οι Ρώσοι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησαν την μεταφορά κάτω από άκρα μυστικότητα  πυραύλων  «άγνωστου τύπου» στην  αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία. Η πληροφορία αυτή είναι διασταυρωμένη από πολλές και διαφορετικές πηγές.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας πριν μερικές ημέρες  στην ρωσική αεροπορική προσγειώθηκαν  δύο  τεράστια στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il -76 MIDAS και σε συνθήκες άκρας  μυστικότητας έκαναν την εκφόρτωση στρατιωτικού εξοπλισμού , που εξωτερικά μοιάζει με πυραύλους «εδάφους  –εδάφους ».

Τα οχήματα μάχης καλύφθηκαν με  ειδικά σκεπάσματα  τα οποία "εμποδίζουν"  την ακριβή αναγνώριση του τύπου  του στρατιωτικού εξοπλισμού, λόγω ακανόνιστου σχήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν  για  την ύπαρξη  μεγάλων φορτηγών 6x6 και τριών άλλων οχημάτων εντός  της αεροπορικής βάσης, τα οποία  συνοδεύονταν  από τεθωρακισμένα οχήματα και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα με πάνοπλους Ρώσους στρατιώτες να  «μετακινούνται »  προς εντελώς   άγνωστη κατεύθυνση.

Ορισμένοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στην Συρία έχουν  αναπτυχθεί συγκροτήματα τακτικών πυραύλων "Iskander-M", τα οποία χρησιμοποιούν το σασί  του οχήματος MZKT-7930.

Iskander1

Όπως και να έχει ο ρωσικός «Δούρειος ίππος» τοποθετήθηκε στην θέση του για να εκπληρώσει την μυστική αποστολή του.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα «οπλικά συστήματα» τα οποία είναι διασπαρμένα εντός του συριακού εδάφους για την φύλαξη της βάσης , αλλά οι πύραυλοι αυτοί αποτελούν επιθετικό όπλο 100% , ενώ σε ενδεχόμενη περίπτωση «οπλισμού τους» με πυρηνική γόμωση αποτελούν στρατηγικό όπλο μακράς εμβέλειας ( 500 χλμ) .

Στόχος σίγουρα είναι η Βόρεια Συρία και η  δυναμική «απάντηση» σε ενδεχόμενη τουρκική χερσαία επίθεση. Ειδικοί εκτιμούν ότι όλο αυτό το σκηνικό έχει στόχο τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και μόνον αυτόν , το οποίο θέλουν να «ξεφορτωθούν»  απεγνωσμένα και οι Αμερικανοί .

Όπως και να έχει ο «ελιγμός» του Β.Πούτιν όπως συμφωνούν όλοι οι έμπειροι αμυντικοί εμπειρογνώμονες αποσκοπεί σίγουρα σε κάτι άλλο και έχει ήδη ενεργοποιήσει τους « ασκούς του Αιόλου» σε ολόκληρη την περιοχή μας .

Κάποιοι άλλοι όμως μιλούν για ενδεχόμενη κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος οι επιπτώσεις του  οποίου θα έχει  δραματικότατα  αποτελέσματα στην ζωή των κατοίκων του πλανήτη μας , σύμφωνα και με  το άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Ο Rothschild προειδοποιεί την Ρωσία και τον πλανήτη με παγκόσμια οικονομική κατάρρευση!!).

Ότι και να συμβαίνει θα το μάθουμε σίγουρα το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...