Αποκάλυψη-ΣΟΚ: Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα από τη Συρία!

Δημοσίευση: 31 Μαρτίου 2016, 3:35 μμ

 

Aποκάλυψη-σοκ έκανε χθες το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατήγγειλε ότι συνοριακές τουρκικές δυνάμεις τους τελευταίους 4 μήνες έχουν πυροβολήσει και σκοτώσει 16 Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, από τη Συρία στην Τουρκία.Ανάμεσα στους 16 μετανάστες, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο ήταν και τρία παιδιά.


Ο συνολικός αριθμός των Σύρων προσφύγων που έχουν δολοφονηθεί από τις τουρκικές συνοριακές δυνάμεις θεωρείται ότι είναι υψηλότερος, όπως τονίζουν Σύροι αστυνομικοί αλλά και ένας Σύρος λαθρέμπορος που ζει στην Τουρκία. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι είναι αδύνατο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από τουρκικά πυρά εντός συριακού εδάφους στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Times επικαλούμενο το Παρατηρητήριο, ένα άνδρας με ένα παιδί δολοφονήθηκαν στο Ras al-Ain στα ανατολικά τουρκοσυριακά σύνορα στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ δύο ακόμη πρόσφυγες πυροβολήθηκαν και έπεσαν νεκροί στο Guvveci στο δυτικό τμήμα των συνόρων.

Ο Σύρος λαθρέμπορος, μάλιστα, αναφέρει οι πρόσφυγες που διασχίζουν τα τουρκοσυριακά σύνορα τώρα είτε «θα σκοτώνονται, είτε θα αιχμαλωτίζονται». Και πρόσθεσε: «Τούρκοι στρατιώτες που συνήθιζαν να βοηθούν τους πρόσφυγες, μεταφέροντάς τους τις βαλίτσες τους, τώρα τους πυροβολούν». Κατά τον ίδιο, οι πιο τυχεροί είναι αυτοί που πυροβολούνται από την τουρκική πλευρά των συνόρων και αυτό γιατί μεταφέρονται σε τουρκικά νοσοκομεία όπου περιθάλπονται και εν συνεχεία παραμένουν στη χώρα.

Αυτή η κατάσταση στα τουρκοσυριακά σύνορα φαίνεται ότι ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τις έντονες πιέσεις που άσκησε η Δύση στην Τουρκία για περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ.