Κοινωνία

Φτιάξτε DIY μπάλες – φωτιστικά για τη βεράντα σας.

 

Κατασκευάστε μόνοι σας μπάλες – φωτιστικά με φωτεινά χρώματα για τη βεράντα σας… χωρίς να ξοδέψετε πάνω από 10 ευρώ! Αγοράστε σπάγγο στην απόχρωση της επιλογής σας, 5-6 μπαλόνια και διάφανη κόλλα και θα φτιάξετε ένα πρωτότυπο φωτιστικό που θα χαρίσει ρομαντισμό στις καλοκαιρινές νύχτες σας…

Υλικά: χρωματιστός σπάγγος, διάφανη κόλλα (ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες), καλαμποκάλευρο, ζεστό νερό, μπαλόνια (που να αντέχουν την πίεση), βαζελίνη, μπόλ μιας χρήσης, σπρέι βαφής, φωτάκια.

Βήμα 1ο: Φουσκώστε τα μπαλόνια, τόσο ώστε να δημιουργήσουν το επιθυμητό μέγεθος των μπαλών. Στη συνέχεια, αλείψτε τα με βαζελίνη για να μην κολλήσει ο σπάγκος πάνω τους.

Βήμα 2ο: Πάρτε μπροστά σας ένα μπολ μιας χρήσης και ανακατέψτε μέσα την κόλλα, λίγες κουταλιές καλαμποκάλευρο και ζεστό νερό. Όταν δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα, τοποθετήστε μέσα τον υπόλοιπο σπάγγο.

Βήμα 3ο: Αργότερα, τυλίξτε το σπάγγο γύρω από το μπαλόνι, όχι μόνο με οριζόντια φορά, αλλά και κάθετη, αφήνοντας κενά ανάμεσα στις ενώσεις των σχοινιών. Όταν τελειώσετε με το «τύλιγμα», κόψτε με ένα ψαλίδι το σπάγγο και περάστε την άκρη του κάτω από τις «ενώσεις» των σχοινιών. Έτσι, δεν πρόκειται να λυθεί η κατασκευή σας.

Βήμα 4ο: Αφήστε τα μπαλόνια να στεγνώσουν για ένα 24ωρο, ώστε να «ενωθεί» η κόλλα με τον σπάγκο και να γίνει σταθερό το φωτιστικό. Την επόμενη ημέρα, σκάστε με μια καρφίτσα τα μπαλόνια και αφαιρέστε τα κομμάτια τους από τις σχισμές.

Βήμα 5ο: Πάρτε ένα σπρέι βαφής στα χέρια σας και βάψτε τις μπάλες. Αφού τις αφήσετε να στεγνώσουν μερικές ώρες ακόμα, περάστε τα φωτάκια μέσα από τα κενά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τέλειο φωτιστικό για τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι ή για το τραπεζάκι της βεράντας.

flowmagazine.gr/article/view/ftiakste_diy_mpales_fotistika_gia_ti_veranta_sas/category/personal_development

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ