Πολιτική

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Το plan B για το στήσιμο κάλπης και η «δεξιά παρένθεση»

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές της πρώτης του θητείας ως πρωθυπουργός να υποστήριζει ότι αυτός δεν θα πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ωστόσο το έχει κάνει αυτό ήδη δύο φορές κι όπως όλα δείχνουν πάει και για τρίτη.

Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει σε ένα δύσκολο συμβιβασμό, που να αφορά ακόμα και περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 1.000 με 1.200 ευρώ, αρκεί η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σύντομα προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος και την ανάπτυξη. Κυβερνητικά στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν θεωρούν ως δεδομένη τη -μεγάλη- περικοπή των επικουρικών συντάξεων και αρχικά και των κύριων συντάξεων των λεγόμενων «ρετιρέ», ενώ συμβιβασμοί θα υπάρξουν σε όλα τα θέματα.

Σύμφωνα με τη Real News, όλα, ωστόσο, δείχνουν πως το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τα μέτρα που ζητουν οι δανειστές, πολιτικά ίσως να μην ειναι διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση, αν κρίνει κανείς από τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι πρέπει να υπάρξει «πολιτική λύση» στη διαπραγμάτευση.

Το plan B
Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε παράλογες απαιτήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή, διαμορφώνει και plan B, που εμπεριέχει και τη λαϊκή ετυμηγορία. Η προσφυγή στις κάλπες βεβαίως ειναι η ύστατη λύση, καθώς όπως συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος της Βουλής Νικος Βουτσης «η ιστορία πολλές φορές επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία» αφού τυχόν πρόωρες εκλογές, με στόχο αυτή τη φορά τη «δεξιά παρένθεση» μπορεί να επιφέρουν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ