Κόσμος

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: Γιατί η Μόσχα τροποποιεί τους πυραύλους του Ψυχρού Πολέμου (ΦΩΤΟ)

 

Πλάνα για την τροποποίηση κάποιων από τους διηπειρωτικούς πυραύλους της αποκάλυψε ο Σαμπίτ Σαϊτγκαράγιεφ, υπεύθυνος του ρωσικού γραφείου σχεδιασμών πυραύλων σε συνέντευξή του στο TASS.

 

Ο λόγος;

Για να καταστρέφει αστεροειδείς πριν αυτοί χτυπήσουν τη Γη!

download

Ανάλογες προσπάθειες κάνουν και οι ΗΠΑ, αλλά η προσέγγιση της NASA δεν είναι η ανατίναξη των αστεροειδών αλλά η απομάκρυνσή τους από τον πλανήτη.

Οι ρωσικοί πύραυλοι θα χρησιμοποιούνται για τη στόχευση μικρότερων αστεροειδών, διαμέτρου 20-50 μέτρων. Αυτοί προκαλούν σημαντικές ζημιές και κάποιες φορές ανιχνεύονται μόλις λίγες ώρες πριν πέσουν στη Γη.

Μάλιστα, κάποιες φορές δεν ανιχνεύονται καν, όπως συνέβη το 2013 όταν ένας μετεωρίτης διαμέτρου 20 μ., που ανατινάχθηκε πάνω από το Τσέλιαμπινσκ, με την ισχύ βόμβας 300.000 τόνων TNT, προκαλώντας τον τραυματισμό 1.000 ανθρώπων. Οι μεγαλύτεροι αστεροειδείς μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, αλλά ανιχνεύονται νωρίτερα.

chelyabinsk-meteorite-20150427

Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι, ή ICBM, είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε πόλεμο και μπορούν να εκτοξευθούν ανά πάσα στιγμή. Η προοπτική της μετατροπής πυρηνικών πυραύλων από τη Ρωσία, για χρήση στο διάστημα, είναι πιθανό να προκαλέσει συναγερμό στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, εκτιμά το CNN.

voevodaS468

Η Μόσχα διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό τέτοιων πυραύλων, που μπορούν πιθανώς να τροποποιηθούν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το ρωσικό σχέδιο προβλέπει χρήση συμβατικών εκρηκτικών σε αυτούς τους τροποποιημένους πυραύλους, αλλά το σύστημα στόχευσης πιθανόν να απαιτήσει σημαντικές αλλαγές.

download (1)

Πάντως, ο Σαϊτγκαράγιεφ παραδέχθηκε ότι όλο αυτό το πλάνο απαιτεί χρόνο και εκατομμύρια δολάρια.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ