Υγεία

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ! Πασίγνωστη εταιρεία ταλκ θα αποζημιώσει με 72 εκατ. δολάρια για πρόκληση καρκίνου

Το ποσό των 72 εκατ. δολλαριών πρέπει να πληρώσει η αμερικάνικη εταιρεία Johnson& Johnson, στην οκογένεια μιας γυναίκας απο τις ΗΠΑ, η οποία πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών και ο θάνατος της οποίας φέρεται να συνδέεται με την χρήση προϊόντων της εταιρείας, όπως το ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower». Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δικαστήριο του Μιζούρι διέταξε την Johnson & Johnson να καταβάλει στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ το τεράστιο αυτό ποσό, ενώ την ίδια ώρα σε βάρος της εταιρείας εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 παρόμοιες υποθέσεις. Πρόκειται για αγωγές που έχουν γίνει από πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα που παράγει και τα οποία έχουν ως βάση το ταλκ, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο! Η γυναίκα πέθανε τον προηγου΄μενο Οκτώβρη. Να σημειωθεί πως χρησιμοποιούσε τα προιόντα για 35 ολόκληρα χρόνια.

Τι απάντησε όμως η εταιρεία;

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κάρλ Γκούντριτς, τονίσε πως η ασφάλεια και η υγεία των καταναλωτών είναι η «μεγαλύτερη ευθύνη» της εταιρείας.

«Συμπάσχουμε με την οικογένεια της γυναίκας αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα του ταλκ που χρησιμοποιούμε, υποστηρίζεται από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών», ανέφερε.

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ