Κόσμος

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΠΟΥΤΙΝ: «Εσύ κι ο Άσαντ, σκοτώσατε 400.000 αθρώπους στη Συρία»

Νέα επίθεση στη Ρωσία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι το Κρεμλίνο «θα πρέπει να λογοδοτήσει για τους 400.000 ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία, από κοινού με το καθεστώς του Άσαντ».
Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σενεγαλέζο ομόλογό του, ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να φτιάξει ένα «μίνι κράτος» στη Συρία για λογαριασμό του συμμάχου της, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει εντός των συνόρων της Συρίας. Σε συνεργασία με το καθεστώς, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτώσει έφτασε τις 400.000″, συνέχισε, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου πιθανότατα θα προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, οι οποίες επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο.

Η Ρωσία κατηγόρησε πρόσφατα την Τουρκία ότι σχεδιάζει μια στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα ωστόσο διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό που τον θεωρεί «προπαγάνδα» με στόχο την απόκρυψη των «εγκλημάτων» της Μόσχας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ