Αρχείο

Π.Καμμένος : «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί επαφές μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας»

Παρέμβαση στο ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας έκανε ο Υπουργός Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του, οι οποίες φιλοξενούνται στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Από τη ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία απειλή για τις δυτικές χώρες, και  κοινός εχθρός όλων είναι η τρομοκρατία. Δεν πρέπει  να  ξαναμιλήσουμε για τον εχθρό από τα βόρεια (Ρωσία), είναι σαν να γράφουμε  σενάρια Τζέιμς Μποντ, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει», δήλωσε ο κ.Καμμένος.

«Η Δύση θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνος Καμμένος σε μια διάσκεψη για την κρίση της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών. Όλες οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών  πρέπει να ανταλλάσσουν πληροφορίες με τις χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις υπόλοιπες φιλικές χώρες. Όπως γνωρίζετε, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφεύγουν  να προφέρουν ακόμα και την  λέξη « Ρωσία », αλλά γιατί όχι; Οφείλουμε και πρέπει  να συνεργαστούμε με την Ρωσία. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τρομοκράτες που πυροδότησαν βόμβα στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ήταν Τσετσένοι  »,  δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία απειλή για τις δυτικές χώρες, και πρέπει να υλοποιηθεί μια κοινή συνεννόηση στο συγκεκριμένο ζήτημα .

«Θεωρώ ότι  δεν υπάρχει καμία απειλή από το βορρά. Ο εχθρός είναι στο νότο, στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική, εκεί υπάρχει ένας ...  οργανισμός, που έχει πολλά χρήματα, στο οποίο συμμετέχουν δυτικοί υπήκοοι δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών από την  Γαλλία, οι οποίοι  δεν έχουν καμία σχέση με τη ροή των μεταναστών και των προσφύγων»  είπε ο κ. Καμμένος.

Συνετίζοντας το κρεσέντο του ΥΠΑΜ υπογράμμισε ότι, η κύρια αποστολή όλων είναι να βοηθήσουν  τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να επιστρέψουν γρήγορα στα σπίτια τους, καθιστώντας  ασφαλείς τις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Ο Έλληνας ΥΠΑΜ δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, η οποία , λόγω της διακίνησης του παράνομου  πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος, δίνει τους απαραίτητους  οικονομικούς πόρους για να συνεχίζονται οι τρομοκρατικές πράξεις .

Ο Έλληνας υπουργός δεν κατονόμασε την χώρα, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ο καθένας ξέρει γι 'αυτό (Τουρκία).

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι μετά από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του στις 26 Ιανουαρίου, συμφώνησαν και οι δύο ότι  το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου του ISIS περνά μέσα από την Τουρκία και μέσα από αυτό το εμπόριο πραγματοποιείται η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ο  εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ είπε ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση του Έλληνα Υπουργού , αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Καμμένος  πιστεύει ότι για να σταματήσει τη ροή των μεταναστών από την Τουρκία απαιτείται η παρουσία πλοίων της  FRONTEX  στα ύδατα  κοντά στις ακτές της Τουρκίας .

Ο ρωσικός τύπος εκτιμά ως απόλυτα θετική την στάση του Έλληνα Υπουργού , ο οποίος μίλησε για το αυτονόητο ειδικά στο ζήτημα της τρομοκρατίας και στην διακίνηση πετρελαίου από την Τουρκία.

Η στάση όμως των ΗΠΑ οι οποίες μαζί με την Γερμανία « χαϊδεύουν» το ισλαμικό δίδυμο Ερντογάν και Νταβούτογλου, θα οδηγήσει σε  περεταίρω  κλιμάκωση των παγκόσμιων εξελίξεων. Η Ουάσιγκτον γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η Τουρκία κερδίζει εκατ.  δολάρια   από την διακίνηση του πετρελαίου των τζιχαντιστών  και επιτρέπει την ροή ισλαμιστών ανταρτών από το τουρκικό έδαφος.

Μόνο μια παγκόσμια συμμαχία Ρωσίας και ΝΑΤΟ θα εξαλείψει το πρόβλημα το οποίο αναμένεται να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις , μετά τις πληροφορίες στα ξένα ΜΜΕ περί μαζικών επιθέσεων σε δυτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης .

Όσο για την ΕΕ, αυτή «σύρεται» από τις εξελίξεις και το μόνο που ασχολείται είναι το πώς θα μειώσει την σύνταξη και το μισθό των Ελλήνων. Τρομάρα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...