Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους ελ. επαγγελματίες

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση αναλογιστική μελέτη, ζήτησαν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστημονικοί φορείς με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Υπουργείου Δημοσίων Έργων στον Χολαργό.

Στις δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι, ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας πως «οδηγεί ολους τους κλάδους εκτός επαγγέλματος και μας αναγκάζουν να μείνουμε εκτός της χώρας μας».

Με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων ζητούν απο τους υπουργούς τη συμπαράσταση στον αγώνα τους, ειλικρινή διάλογο απο τον αρχή και επί της ουσίας, δηλώνοντας «μαραθωνοδρόμοι με αντοχές, που θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως το τέλος».

Σε συνεδρίασή τους, οι πρόεδροι των επιστημονικών κι επαγγελματικών φορέων είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επιπλέον δράσεις κατά του νέου ασφαλιστικού, με καθημερινές συμβολικές παραστάσεις στα παραγωγικά υπουργεία.

Η αρχή γίνεται σήμερα, στο Χολαργό και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ οι πρόεδροι αποφάσισαν επίσης να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου όπως αναφέρεται, «θα καταγγέλλουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, το οποίο είναι φορολογικό και άκρως αντιαναπτυξιακό».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jp1lBclpN1s3]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...