Υγεία

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Το βότανο αυτό σε βοηθά!

Ο καρκίνος στο πάγκρεας αποτελεί ένα είδος καρκίνου με μεγάλη επιθετικότητα, που εξελίσσεται πολύ γρήγορα και έχει χαμηλό ποσοστό επιβίωσης. Μάλιστα, είναι η 4η πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ.

Η γρήγορη εξέλιξη του καρκίνου στο πάγκρεας οφείλεται εν μέρει στο ότι είναι ασυμπτωματικός, με αποτέλεσμα όταν ανιχνεύεται να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, γνωστή στους επιστήμονες ως GRP78, προστατεύει τα κύτταρα και παρουσιάζεται περισσότερο στα καρκινικά κύτταρα και στους ιστούς παρά στα κύτταρα των φυσιολογικών οργάνων του σώματος. Ρόλος της είναι να βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα του παγκρέατος να επιβιώνουν και να ευδοκιμούν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Minnesota ανακάλυψαν ότι η τριπτολίδη, ένα εκχύλισμα κινέζικου βοτάνου «Βροντή του Θεού της Αμπέλου» (Tirpterygium wilforii), καταστέλλει την πρωτεΐνη GRP78, με αποτέλεσμα την εξόντωση των παγκρεατικών καρκινικών κυττάρων.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology».

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...