Κόσμος

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ»! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι αποφάσισαν να παίξουν οι Ρώσοι με την Τουρκία, σπάζοντας κυριολεκτικά τα νεύρα της Άγκυρας που προσπαθεί να βρει υποστηρικτές στην ολοένα και σκληρότερη αντιπαράθεση της με την Μόσχα.

Έτσι όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, η Ρωσία κάνοντας χρήση της συνθήκης Open Space που υπογράφτηκε το 1992 από 27 ευρωπαϊκές χώρες, θα στείλλει πολεμικά αεροσκάφη παρατηρητές πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο, με την δυνατότητα να φωτογραφήσουν ακόμα και τις πολεμικές εγκαταστάσεις της Τουρκίας σε ένα ευρύ γεωγραφικό πεδίο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου της Ρωσίας για την μείωση των πυρηνικών όπλων, Sergey Rızhkov, η ρωσική πολεμική αεροπορία θα πραγματοποιήσει το χρονικό διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου ερευνητικές πτήσεις πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάνοντας χρήση της ευρωπαϊκής συνθήκης Open Space, (Açık Hava Anlaşması). Η ρότα των ρωσικών αεροσκαφών θα γνωστοποιείται στο Κέντρο Έλεγχου στο Εσκήσεχίρ.

Η συνθήκη αυτή υπογράφτηκε το 1992 στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας το Ελσίνκι, αλλά η Ρωσία την υπέγραφε στις 26 Μαΐου του 2001 ενώ μέχρι σήμερα την έχουν υπογράψει συνολικά 36 χώρες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εντάσσουν αυτή την καινούργια ρωσική κίνηση μέσα στον πόλεμο νεύρων που έχει αρχίσει τον τελευταίο καιρό η Μόσχα μετά το ξέσπασμα της ρωσοτουρκικής κρίσης από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Όπως φαίνεται η Αρκούδα, παίζει μονότερμα την…Γάτα Αγκύρας!»

RUS UÇAKLARI TÜRKİYE’ DE UÇACAK = ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ