Πολιτική

Κόμμα Βασιλιά με ακροδεξιούς σφήνα στον Κυριάκο..

Για να προλάβουν τον Μητσοτακικό επεκτατισμό

Ποιο πρόσωπο βάζουν μπροστά, τα μυστικά ραντεβού και από πού «στρατολογούν» τα πρώτα στελέχη.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ και το ενδεχόμενο να υπάρξει νεοφιλελεύθερη στροφή στην παράταξη, ανάβει φωτιές στους ακραιφνείς δεξιούς κύκλους.

Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί… αλλεργία σε ακροδεξιούς παράγοντες οι οποίοι κινούνται ήδη προκειμένου να στηθεί στα δεξιά της ΝΔ άλλος φορέας, που θα εκφράσει συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Την ίδια ώρα αναπτύσσονται κινήσεις φιλοβασιλικών στελεχών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της εθνικοπατριωτικής και της λαϊκής δεξιάς με στόχο το συντονισμό πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση πολιτικού φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δεκαπέντε μέρες, έγινε η πρώτη μυστική συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς, για να διερευνηθούν οι προθέσεις προσώπων και να εξεταστούν τα περιθώρια επιτυχίας του εγχειρήματος.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο και σε αυτή μετείχαν στελέχη οργανώσεων αποστράτων, πρόσωπα με απευθείας αναφορά στον Τέως Βασιλιά και τον γιο του Νικόλαο παράγοντες ακροδεξιών κινήσεων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη σύσκεψη συζητήθηκε αναλυτικά η πρόταση να αναλάβει επικεφαλής του νέου φορέα ο απόστρατος στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης είναι ένας αξιωματικός ο οποίος συγκεντρώνει στο πρόσωπό του μεγάλη εκτίμηση από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, διαθέτει κύρος και θεωρείται συγκροτημένη προσωπικότητα με μεγάλη κοινωνική αναγνώριση και αποδοχή. Το όνομά του έχει συζητηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν, ενώ γι’ αυτόν τρέφει μεγάλη εκτίμηση και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με πρόταση, του οποίου ορίστηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας, επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ο Στρατηγός έχει πολλές φορές δεχθεί προτάσεις να πολιτευτεί πλαισιώνοντας ψηφοδέλτια κομμάτων, ενώ του έχουν γίνει κρούσεις για να ηγηθεί ενός νέου εθνικοπατριωτικού κόμματος, αλλά ο ίδιος εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός, έως αρνητικός για ένα τέτοιο βήμα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά, την ιδέα να ηγηθεί ο Φράγκος Φραγκούλης ενός νέου πολιτικού φορέα, υποστηρίζουν τόσο ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ την άποψή του, για την ανάγκη δημιουργίας ενός δεξιού εθνικοπατριωτικού κόμματος, στα δεξιά της ΝΔ, όσο και εκπρόσωποι οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και φιλοβασιλικά στοιχεία, τα οποία εκτιμούν ότι ο συντονισμός κινήσεων του Τέως Βασιλιά και δεξιών παραγόντων αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος.

Οι ίδιοι παράγοντες ήδη παρασκηνιακά, πλησιάζουν στελέχη από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων, εκκλησιαστικούς κύκλους και την ΝΔ προκειμένου να τα στρατολογήσουν ώστε να συμμετέχουν της κίνησης που αναπτύσσεται.

hellas-now.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...