Κόσμος

Ιαπωνία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα

Το ηφαίστειο Σακουρατζίμα που βρίσκεται στη Νότια Ιαπωνία και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από πυρηνικό εργοστάσιο, εξερράγη το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Σεντάι, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία Kyushu Electric Power και βρίσκεται στο ίδιο νησί, επανέλαβε τη λειτουργία του πέρυσι. Είχε κλείσει, όπως και όλα τα ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια, έπειτα από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 που προκάλεσε την τήξη αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, βόρεια του Τόκιο.

To ηφαίστειο βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό από το 2015 και έχει απαγορευθεί η πρόσβαση σε αυτό. Αποτελεί μέρος του εθνικού πάρκου Κιρισίμα-Γιάκου και οι ροές λάβας του είναι τουριστικό αξιοθέατο.

To Σακουρατζίμα διατηρεί έντονη δράση, καθώς συνηθίζει να εκρήγνυται. Στις 18 Αυγούστου 2013, τις 16:31, στην 500η έκρηξη του έτους, το ηφαίστειο εξερράγη στον κρατήρα Σόβα και παρήγαγε την ψηλότερη εκρηκτική στήλη από το 1955, φτάνοντας σε ύψος 5.000 μέτρων προκαλώντας συσκότιση και σημαντική πτώση τέφρας στο κεντρικό τμήμα της Καγκοσίμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...