Κόσμος

Η ISIS ακρωτηρίασε τα χέρια 3 ανηλίκων για κλοπή στη Μοσούλη

Το Σάββατο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ακρωτηρίασαν τα χέρια 3 ανηλίκων με την κατηγορία της κλοπής με΄σα στην πόλη της Μοσούλης στα ΒΔ του Ιράκ.Η βάρβαρη τιμωρία πραγματοποιήθηκε ενώπιον δεκάδων ατόμων στο κέντρο της Μοσούλης.

“Οι 3 ανήλικοι που κατηγορήθηκαν για κλοπή αγαθών από εμπορικό στην Μοσούλη συνελήφθηκαν από την Ισλαμική αστυνομία που διευθύνει η ISIS την Παρασκευή ,” ανέφερε ένας ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων στο ARA News στη Μοσούλη , μιλώντας με την προυπόθεση της ανωνυμίας για λόγους ασφάλειας.

“Οι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο της Σαρίας που διέταξε τον ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του καθένα από αυτούς ” τόνισε η πηγή.Ένας υπεύθυνος της σαρία διάβασε μια δήλωσε πριν την τιμωρία που εφαρμόστηκε σε δημόσια πλατεία στην πόλη της Μοσούλης στην επαρχία της Νινευή το απόγευμα του Σαββάτου.

Το περιστατικό φέρεται να προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης, καθώς τα τρία θύματα ήταν έφηβοι και η τιμωρία τους επιβλήθηκε δίχως την διεξαγωγή έρευνας.Προηγουμένως το δικαστήριο της Σαρίας είχε εκδώσει μια απόφαση βάση της οποίας όριζε να κοπεί το δεξί χέρι καθενός που κατηγορείται για κλοπή στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι η ποινή στοιχειοθετείται από τον ισλαμικό νόμο. ARA News 7.2.16

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...