Κόσμος

Επεισόδια με 7 τραυματίες σε προσφυγικό καταυλισμό στο Βέλγιο όταν μία γυναίκα από τη Συρία αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα. (Βίντεο- Σοκ)

Εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά ατόμων, ξέσπασαν σε προσφυγικό καταυλισμό στο Βέλγιο, όταν μία γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα.

Η ένταση προκλήθηκε στην πόλη Λεοπόλντσμπουργκ και στα επεισόδια ενεπλάκησαν Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, που πετούσαν πράγματα ο ένας στον άλλον. Οι πρόσφυγες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με Σύρους και Ιρακινούς να συγκρούονται με τους Αφγανούς, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Στα επεισόδια ενεπλάκησαν 100 άτομα και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να τραυματιστούν επτά άτομα, με έναν να νοσηλεύεται, ενώ 11 πρόσφυγες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για επίθεση και καταστροφή περιουσίας. Αργότερα οι περισσότεροι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο καβγάς ξεκίνησε με αφορμή μία γυναίκα από τη Συρία, η οποία αρνούνταν να βάλει μαντήλα, με αποτέλεσμα να δέχεται λεκτικές επιθέσεις από Αφγανούς.

«Δύο ή τρεις Αφγανοί είχαν βάλει στο στόχαστρο το νεαρό κορίτσι τις τελευταίες ημέρες, γιατί δεν κάλυπτε το κεφάλι της. Κάτι περίεργο γιατί αρκετά κορίτσια επίσης δεν φορούν μαντήλα. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα έβαλαν με τη συγκεκριμένη», είπε Αν Λίτεν, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στον συγκεκριμένο προσφυγικό καταυλισμό.

Το περιστατικό χώρισε τελικά στα δύο τον καταυλισμό με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε «μάχη» ανάμεσα σε Σύρους και Ιρακινούς που υπερασπίζονταν τη γυναίκα και Αφγανούς οι οποίοι εξέφραζαν τον θυμό τους.

Ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, Τέο Φράνκεν καταδίκασε το γεγονός. «Το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο ότι κάποιοι νεαροί Αφγανοί θεωρούν απαραίτητο να πουν σε κορίτσια από τη Συρία να φορούν μαντήλες και ότι δεν πρέπει να ντύνονται όπως οι δυτικές.
Ερχονται εδώ, φιλοξενούνται εδώ, πρέπει να αποδεχθούν τους κανόνες μας», τόνισε.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JNLfmpazQOs]

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές