Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων, το κλείσιμο των συνόρων, τα απόρρητα κομμάτια της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ και η… πονηρή έκρηξη στην Άγκυρα

Στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για τα κόκκινα δάνεια αλλά και στα σενάρια περί κλεισίματος των συνόρων αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM.

«Η κ. Λαγκάρντ πάντα εκβιάζει και θέλει να ρευστοποιηθούν όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια» είπε ο ίδιος και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων. «Την ίδια στιγμή, η κ. Μέρκελ είπε στην Μπούντεσμπανγκ ότι εάν δεν βρεθεί λύση στις συνομιλίες με την Ελλάδα θα κλείσουν τα βόρεια σύνορα της χώρας. Μιλάμε φίλες και φίλοι για εκβιασμούς από νταβατζήδες. Να ετοιμάζεστε για τα χειρότερα» συνέχισε ο ίδιος.

Αναφερόμενους στους δανειστές, ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίλασε «μην εμπιστεύεστε τα πιόνια τους στην Ελλάδα. Θα βάλουν περισσότερους φόρους, θα κόψουν τις συντάξεις και θα προχωρήσουν σε κούρεμα καταθέσεων. Είναι θέμα εβδομάδων να φύγουμε άτυπα από την ζώνη Σένγκεν».

Η έκρηξη στην Τουρκία

Σχετικά με την έκρηξη στην Άγκυρα, ο κ. Τράγκας την χαρακτήρισε πονηρή. «Σίγουρα θα αποδοθεί στους Κούρδους και ενδεχομένως να αποτελέσει αφορμή για χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων στην Συρία» είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Καμμένος δεν μπόρεσε χθες να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα απόρρητα κομμάτια της συμφωνίας με το ΝΑΤΟ γιατί τα έκανε μπάχαλο η Χρυσή Αυγή. Μάλλον βολεύτηκε ο υπουργός της Άμυνας και έτσι η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων δεν έμαθε πολλά. Παρά το γεγονός ότι πληρώνουμε είτε στην Γενική Γραμματεία Τύπου ή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την αποδελτίωση και την μετάφραση του Τουρκικού Τύπου η κυβέρνηση αποφεύγει να την κοινοποιήσει-να την δώσει στις εφημερίδες. Όλες οι Τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι τα Τουρκικά πολεμικά θα περιπλέουν στις ακτές του Καστελόριζου».

Τα απόρρητα κομμάτια της συμφωνίας

Όσον αφορά στο απόρρητο κομμάτι της συμφωνίας για την εγκατάσταση των Τούρκων μαζί με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προβλέπει -σύμφωνα με τον κ. Τράγκα, και σουλάτσο στα παράλια του Καστελόριζου, που ουσιαστικά λόγω εγγύτητας δεν έχει υφαλοκρηπίδα. «Αποκαλύπτονται έτσι τα σχέδια της Μέρκελ να βάλει την Τουρκία στο Αιγαίο και να προωθήσει τα επεκτατικά της σχέδια. Η πρώτη φάση έγινε με τον Σημίτη και τα Ίμια. Τότε αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά τα ζωτικά συμφε΄ροντας της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αυτό έγινε μετά τα Ίμ,ια στη Μαδρίτη στη συνάντηση με τον Ολμπράιντ».

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ