Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Οι απαιτήσεις των δανειστών για τις κύριες συντάξεις, τα μπλόκα των αγροτών κι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Στις εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, τις απαιτήσεις των δανειστών για περικοπές στις κύριες συντάξεις αλλά και στα αγροτικά μπλόκα αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εμπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM.

«Αδιέξοδο φίλες και φίλοι. Οι δανειστές επιμένουν: κόψτε τις σημερινές συντάξεις για να τελειώσει η αξιολόγηση. Πάρτε μέτρα 9,5 δισ. γιατί αλλιώς δεν προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τα αγροτικά μπλόκα επεσήμανε ότι πυκνώνουν σε όλη τη χώρα. «Όλη η κοινωνία είναι εναντίον του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλος ο κόσμος επίσης περιμένει να γίνει πιο ξεκάθαρος στις θέσεις του και πιο σαφής ο κ. Μητσοτάκης. Έχουμε μια κυβέρνηση που φοβάται να πλησιάσει τα τρακτέρ και μια αντιπολίτευση που πιστεύει ότι είναι πολύ αντισαλονάτο και πολύ κιτς να ανέβει επάνω στα τρακτέρ ή να συμπαρασταθεί στους αγρότες» σχολίασε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, όμως, το ΝΑΤΟ έχει πάρει ήδη θέσεις στο Αιγαίο και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην επιχείρηση αναχαίτισης των προσφυγικών ροών. «Το ΝΑΤΟ με Γερμανό ναύαρχο ήρθε στο Αιγαίο για να εμπεδώσει την αμφισβήτηση της Τουρκίας στα ελληνικά νερά, να δώσει έξοδο στον Ερντογάν και το βασικότερο να ετοιμαστεί για οτιδήποτε συμβεί με τη Ρωσία στη Συρία» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος.

Το επεισόδιο μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου

Στο μεταξύ, διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Λονδίνου και Βερολίνου. «Άγγλοι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές δήλωσαν αναφερόμενοι στην πολιτική των Γερμανών ότι κάναμε δύο πολέμους για να μην αφήσουμε να κάνετε κουμάντο στην Ευρώπη και θα σας αφήσουμε τώρα; Αυτό προκάλεσε αντίδραση στο Βερολίνο και δείχνει πόσο μεγάλη είναι η διάσταση του αμερικανοσαξονικού άξονα από τις κινήσεις των Γερμανών που αυτή τη φορά χρησιμοποιούν οικονομικά μέσα για να έχουν υπό την κατοχή τους τον ευρωπαϊκό Νότο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι Αμερικανοί δεν εμπιστεύονται καθόλου τους Γερμανούς και τις υπόγειες συζητήσεις που κάνουν με τους Ρώσους. «Επίσης, ενώ οι Αμερικανοί βρίσκονται σε κόντρα με τους Τούρκους και υποστηρίζουν του Κούρδους που μάχονται εναντίον της ISIS, οι Γερμανοί υποστηρίζουν όπως έκαναν επί 5 αιώνες την Άγκυρα. Ο Ερντογάν θέλει να φάει εδάφη στη Βόρεια Συρία αξιοποιώντας εκεί τον εμφύλιο και ταυτόχρονα να πάρει κομμάτι του Αιγαίου, της Θράκης και φυσικά μια λύση στην Κύπρο που θα του δώσει το δικαίωμα να ελέγχει το νησί και ταυτόχρονα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι ακόμα περισσότερο μέσα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Τράγκας.

Τα σενάρια εξόδου από τη Σένγκεν

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν τα σενάρια περί άτυπης εξόδου της Ελλάδας από Σένγκεν με συνοριακούς και τελωνειακούς ελέγχους. «Ο κ. Μουζάλας χθες παραδέχθηκε ότι η ανάμειξη του ΝΑΤΟ μας βγάζει εκτός Σένγκεν. Όπως δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας στα ΝΕΑ εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα –πράγμα που θα γίνει- και μείνει η Ελλάδα για περισσότερο από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια» επεσήμανε το γνωστός δημοσιογράφος.

Ο πόλεμος παλιάς και νέας διαπλοκής

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και παλιάς διαπλοκής, ο οποίος εντάσσεται μέσα στην ατμόσφαιρα κατοχής που ζούμε. «Σαφώς η κυβέρνηση, όπως σας έχω πει, θέλει άλλους επιχειρηματίες και ελεγχόμενη πληροφόρηση. Αλλιώς δεν μπορεί να επιβάλλει ούτε τρίτο, ούτε τέταρτο μνημόνιο» σχολίασε ο κ. Τράγκας. «Ήδη ζούμε ημέρες Αργεντινής. Ο Τσίπρας παίζει το ρόλο του Μένεμ και πολύ πιθανό στη θέση του Λα Ρουά να είναι ο Μητσοτάκης. Κάποια στιγμή θα υπάρξει έκρηξη μεγάλη. Ήδη ξεπουλάμε κυριαρχικά δικαιώματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...