Εθνικά θέματα

«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Σηκώνουν τα χέρια ψηλά Μουζάλας – Δρίτσας

Ανεξέλεγκτες είναι και πάλι οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα με τους διακινητές βρίσκουν δύο νέα περάσματα προς το ελληνικό έδαφος, από το Καστελόριζο και την Αλεξανδρούπολη!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τετραήμερο 16-19 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην τουρκική πόλη Κας, που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν στο ακριτικό νησί, ενώ έχουν συνταχθεί ακόμα και λίστες αναμονής.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-1

Την ίδια ώρα, ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας… αυτοαποθεώνεται για την υποτιθέμενη άμεση αντίδραση των υπηρεσιών του λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι φύλακες έχουν γνώση».

Μουζάλας: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, θα ζήσουμε για ένα χρονικό διάστημα με κάποιους πρόσφυγες ,αλλά είναι διαχειρίσιμο το θέμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε από την πλευρά του σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Απαγόρευσαν την διέλευση και οι Σκοπιανοί – Ασφυκτική η κατάσταση στην Ειδομένη

Μόλις 100 άτομα είχαν περάσει στα Σκόπια από χθες το απόγευμα, ενώ περιμένουν ακόμα 1.000 στην μεθόριο και 3.000 στο Κιλκίς.

Η νέα εμπλοκή προέκυψε μετά την απόφαση της Σερβίας να μην δέχεται στο έδαφός της από την ΠΓΔΜ πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οδηγώντας και τους Σκοπιανούς σε

ανάλογο αποκλεισμό. Έτσι οι Αφγανοί που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, προς το παρόν τουλάχιστον παραμένουν εδώ εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν.

Στο μεταξύ, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στο ύψος της Ειδομένης, βρίσκονται περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ άλλοι 3.000 άνθρωποι αναμένουν στο βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ