Κόσμος

Αποκάλυψη: Έκθεση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη βοήθεια της Τουρκίας στη Daesh

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες οι αντιπρόσωποι της Daech δημιούργησαν ένα ευρύ δίκτυο στην Antalya, με τη βοήθεια των ειδικών τουρκικών υπηρεσιών για να στρατολογούν στην Τουρκία άτομα με καταγωγή από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για να πολεμήσουν στη Συρία και για να διασχίσουν ενδεχομένως και τα σύνορα της Ρωσίας.

Την ομάδα των στρατολόγων αποτελούσαν: ένας πολίτης του Κιργκιζιστάνο επονομαζόμενος Abdoullah.Ένα άτομο που καταγόταν από την Δημοκρατία των Adyguées, ονόματι Azmet.Ένας άλλος από τη ρωσική Δημοκρατία του Tatarstan,ο επονομαζόμενος  Elna.Ένας ρώσος πολίτης ονόματι Ilyas.Ένας πολίτης από το Αζερμπαινστάν  επονομαζόμενος Adil Aliev και ένα άτομο με καταγωγή από Karatchaïevo-Tcherkessie, επονομαζόμενο ως Nizam. Την ομάδα διηύθυνε ο ρώσος πολίτης ονόματι Rouslan Rastyamovitch Khaïboullov (ψευδώνυμα: Baris Abdoul ή «Ο Καθηγητής»), που γεννήθηκε την 1.4. 1978 στη ρωσική Δημοκρατία του Tatarstan.Αυτός ζει με την οικογένειά του στην Antalya και έχει εφοδιαστεί με κάρτα μόνιμης διαμονής στην Τουρκία.

Η στρατολόγηση πραγματοποιείται ενώπιον της διοίκησης φυλακών που λαμβάνει απόλυτα γνώση γι αυτό.Αν ο κρατούμενος δέχεται να προσηλυτιστεί στο ισλάμ και να επιδοθεί σε πράξεις τρομοκρατικές οι στρατολόγοι υπόσχονται να «κλείσουν μια συμφωνία» με τα όργανα του σωφρονιστικού συστήματος και να του προσφέρουν δωρεάν κάλυψη ενός δικηγόρου του Tahir Tosolar.Ο Soultan Kekhoursaev, ένας τσετσένος που δι΄θετε την τουρκική υπηκοότητα επίσης έκανε επισκέψεις με τον ίδιο σκοπό σε κέντρα κράτησης όπου τοποθετούνταν οι ξένοι.

Το Σεπτέμβρη του 2015, μια ομάδα μαχητών της Daech που υπολογίεζαται ότι είχε πάνω από 1000 άνδρες ήρθαν από χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και οδηγήθηκαν στη Συρία δια του συνοριακού περάσματος της Alikaila (Gaziantep), εφορμώντας από τουρκικό έδαφος.

Οι διαδρομές που χρησιμοποιήθηκαν για τις μετακινήσεις των μαχητών περνούν πολύ κοντά από τα τουρκοσυριακά σύνορα δια των Antakya, Reyhanlı, Topaz, Şanlıurfa και Hatay.

Το Μάρτη του 2014, ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT), ο Fidan, συντόνισε την μετακίνηση μιας μεγάλης μονάδας της Daech που διηύθυνε ένας λίβυος πολίτης ο Mahdi al-Kharati [1]. Η μεταφορά των μαχητών από τη Λιβύη στη Συρία επιτελέστηκε δια της θαλάσσιας οδού περνώντας από το συνοριοφυλάκιο Barsai που βρίσκεται μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Μετά από το τέλος του Δεκέμβρη του 2015, ένας αεροδιάδρομος οργανώθηκε με τη  βοήθεια των ειδικών τουρκικών υπηρεσιών για να επιτρέψει στους μαχητές της Daech να πάνε από τη Συρία στην Υεμένη περνώντας μέσω Τουρκίας χάρη στην χρήση τουρκικών αεροσκαφών. Ένα άλλο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την μετακίνηση των μαχητών είναι η μεταφορά δια της θαλάσσιας οδού μέχρι το λιμάνι του Aden στην Υεμένη.

Ρώσοι πολίτες που καλλιεργούν επαφές με αντιπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας και των διοικήσεων πολλών τουρκικών πόλεων κυρίως της Κωνσταντινούπολης ενέχονται στις δραστηριότητες στρατολόγησης που οδηγήθηκαν από τη διαμεσολάβηση των τουρκικών madrassas.

Γνωρίζουμε ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στις τουρκικές περιοχές πλησίον των συριακών συνόρων είναι προσβάσιμα στους τραυμτισμένους μαχητές της Daech.Τουλάχιστον 700 μαχητές αποκαταστάθηκαν στο Gaziantep, το 2014.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες εκκινώντας από το 2015, οι ειδικές τουρκικές υπηρεσίες βοήθησαν να διακινηθεί από την Antalya προς Eskişehir μια κοινότητα ονόματι «ταταρικό χωριό», που διέθετε μαχητές και συνεργούς της τρομοκρατικής οργάνωσης el-Nosra που προέρχονταν από πληθυσμούς ταταρικής καταγωγής από τις ρωσικές δημοκρατίες Tatarstan, Bachkortostanκαι από τη Μολδαβία.Μερικοί από αυτούς είχαν διπλή υπηκότητα ρώσικη και τούρκικη .

Ένας από τους πρωταίτιους της ομάδας ήταν ο Timour Maounirovitch Bitchourine, ρώσος υπήκοος που γεννήθηκε στις 15.121969 με καταγωγή από το  Kazan και που φέρει μια βοήθεια συνεργού στους ριζοσπάστες μαχητές στη Συρία από τον Γενάρη του 2014.

Το Δεκέμβρη του 2014, οι ειδικές τουρκικές υπηρεσίες βοήθησαν να εγκαταστηθούν στρατόπεδα παράνομων μεταναστών στην Τουρκία κυρίως στην επαρχία της Hatay, με σκοπό να οργανώσουν μια εκπαίδευση και να στείλουν ομάδες εξτρεμιστών στη Συρία.

Το Γενάρη του 2015, η τουρκική MIT ενέχεται σε μια επιχείρηση που προσέβλεπε στη συγχώνευση 3 τρομοκρατικών ομάδων —Osman Gazi, Omer bin Abdulaziz και  Omer Mukhtar—σε μια οργάνωση αποκαλούμενη Ταξιαρχία Soultan Abdoulhamid, της οποίας την διοίκηση εμπιστεύθηκαν στον Omer Abdoullah.Τα μέλη της παρακολουθούν μια εκπσίδευση στο στρατόπεδο που βρίσκεται στο  Bayır-Bucak, στην Τουρκία υπό την διεύθυνση των εκπαιδευτών των μονάδων ειδικής επέμβασης του τουρκικού ΓΕΣ  και από μέλη του προσωπικού της MIT. Οι δραστηριότητες της Ταξιαρχίας Soultan Abdoulhamid συντονίστηκαν με αυτές των μαχητών της el-Nosra στο βορρά της συριακής επαρχίας της Λαττάκιας.

Είναι γεγονός ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2015, στη συριακή πόλη του Tell Rifaat, εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης που παρακολούθησαν στρατιωτική εκπαίδευση στο στρατόπεδο που βρίσκεται στο τουρκικό Kırşehir προμήθευσαν με όπλα τους μαχητές της el-Nosra.

Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες οι παραδόσεις όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Συρία συνεχίζονται με βοήθεια με διοχετεύεται από τις ενώσεις İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (IHH) [2], İmkander [3] και Öncü Nesil İnsani Yardım Derneğiπου βρίσκονται στην Τουρκία.

Παραδόσεις όπλων στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών διαφορετικών τύπων οδηγήθηκαν ξεκινώντας από χώρες του εξωτερικού προς το τουρκικό λιμάνι του İskenderun Αλεξανδρέττας.Οι εξοπλισμοί και οι στρατιωτικές προμήθειες μεταφέρθηκαν έπειτα δια της  επαρχίας Hatay (συνοριοφυλάκιο Oncupinar) ως το Χαλέπι και το Idleb στη Συρία από οχήματα που ανήκουν στους θεσμούς IHH, İmkander και Öncü Nesilκαι φέροντας τις εξής πινακίδες κυκλοφορίας : 33 SU 317, 06 DY 7807, 33 SU 540, 33 SU 960, 42 GL 074 et 31 R 5487. Επί συριακού εδάφους τα όπλα και τα πυρομαχικά παραδόθηκαν στις τουρκμενικές οργανώσεις και στις μονάδες της el-Nosra.

Στις 15.9.2014, οι εκπόσωποι της ένωσης IHH οδήγησαν και μετέφεραν όπλα και φάρμακα σε ομάδες της Daech από την τουρκική πόλη Boursa προς τη Συρία περνώντας από το συνοριοφυλάκιο Ceylanpınar (περιοχή Reyhanlı). Αυτό το convoi συνοδευόταν δια μέσω της Τουρκίας από οχήματα που μετέφεραν προσωπικό της MIT.

[1] Il doit s’agir de Mahdi al-Harati, Note du Réseau Voltaire
[2] Organisation humanitaire des Frères musulmans turcs, Note du Réseau Voltaire

[3] Cette fondation soutient les mouvements musulmans indépendantistes du Caucase. En 2013, la Russie avait demandé au Comité des sanctions 1267/1989 du Conseil de sécurité de placer İmkander sur la liste des organisations liées à al-Qaïda. Le Royaume-uni, la France et le Luxembourg s’y opposèrent. Note du Réseau Voltaire

Voltaire net ,al manar 19.2.15

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...