Υγεία

Αντιμετώπισε τον πονόδοντο φυσικά

Είναι ίσως ένας από τους  χειρότερους πόνους που έχεις νιώσει και μπορεί να σε κρατήσει ξάγρυπνο ολόκληρη την νύχτα. Μέχρι να κάνεις μία επίσκεψη στον οδοντίατρο υπάρχουν τρόποι για να ανακουφιστείς χωρίς να χρειαστεί να πάρεις κάποιο παυσίπονο.

Γαρίφαλο

Tο αιθέριο έλαιο του γαρίφαλου χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική και θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά παυσίπονα για τον πονόδοντο. Λίγες σταγόνες γαριφαλέλαιου ή το μάσημα ενός γαρίφαλου μπορεί να σε ανακουφίσει προσωρινά από τον πόνο.

garyfalo

Xαμομήλι

Tο χαμομήλι είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Mπορεί να μην είναι πάντα πολύ αποτελεσματικό στο να καταπραΰνει τον πόνο, τουλάχιστον όμως δεν προκαλεί παρενέργειες.

Τζίντζερ και πιπέρι καγιέν

Ανακατεύεις μισή κουταλιά τζίντζερ και μισή κουταλιά με πιπέρι καγιέν, με τόσο νερό, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Βάζεις σε λίγο βαμβάκι την κρέμα και εφαρμόζεις πάνω στο δόντι, αποφεύγοντας όσο γίνεται τα ούλα και τη γλώσσα.

tzintzer

Μέντα

Ρίχνεις 5-6 αποξηραμένα φύλλα μέντας σε μια κούπα βραστό νερό και τα αφήνεις για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει το ρόφημα, κάνεις με αυτό μπουκώματα. Θα νιώσεις τον πόνο να υποχωρεί καθώς η μέντα έχει αναισθητικές ιδιότητες.

enallaxnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ