Εκκλησία

I.M. Πειραιώς: H μόνη διέξοδος του παπισμού από τα αδιέξοδά του είναι η έμπρακτη μετάνοιά του

Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχονται στο φως της δημοσιότητας οικονομικά σκάνδαλα του Βατικανού. Για μας ο παπισμός, αφότου αποσχίστηκε από την μία και αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού, τον 11ο αιώνα, έπαψε να είναι Εκκλησία και μετασχηματίσθηκε σε ένα εγκόσμιο πανίσχυρο κράτος.

Οι βάρβαροι Φράγκοι, αφότου κατέλυσαν το δυτικό ρωμαϊκό κράτος και εν τέλει, κατέλαβαν το σεβάσμιο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Δύσεως, το 1009, μετάλλαξαν την πνευματική διακονία της Εκκλησίας σε κοσμικό κράτος, ανασυσταίνοντας την παλιά, προχριστιανική παγανιστική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, με κέντρο το καταληφθέν Πατριαρχείο της Δύσεως. Από τότε έπαψε ο Παπισμός να είναι θείο πνευματικό καθίδρυμα, αλλά εγκόσμιος οργανισμός, ο οποίος ασκεί την κοσμική και την θρησκευτική εξουσία στο πρόσωπο του απόλυτου ηγέτη, του πάπα! Είναι γνωστός άλλωστε ο μακροχρόνιος αγώνας των παπών για την εδραίωση της λεγόμενης «περί περιβολής» εξουσίας των, ώσπου τελικά υπέταξαν πάσα εξουσία στη Δύση και κατέστησαν κύριοι των κυρίων και βασιλιάδες των βασιλιάδων!

Το σύγχρονο παπικό κράτος, καρπός απίστευτης συναλλαγής, (Κονκορδάτο), με το φασιστικό κράτος του πρώην δικτάτορα Μπ. Μουσολίνι, το 1929, κατέχει όλα τα στοιχεία ενός καλά οργανωμένου κράτους, με ισόβιο ηγέτη τον πάπα, με πρωθυπουργό, με υπουργούς και στρατό, με διπλωματικό σώμα και διπλωματικές αποστολές, με οικονομικές υπηρεσίες, πολυεθνικού χαρακτήρα επιχειρήσεις και τράπεζες. Μέσω αυτών των «ιερών» Τραπεζών, ήρθαν στο φώς στης δημοσιότητας τεράστια σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια.

Για ένα τέτοιο οικονομικό σκάνδαλο κάνει λόγο ένα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» (12-12-2015), με τίτλο: «Αμερικανοί ελεγκτές στα άδυτα του Βατικανού», ως αναδημοσίευση του έγκυρου παγκόσμιου δημοσιογραφικού οργανισμού Bloomberg – Businessweek. Θεωρήσαμε χρέος μας να σχολιάσουμε το ενδιαφέρον δημοσίευμα, διότι αυτό επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μας ότι ο Παπισμός δεν είναι Εκκλησία, ούτε μπορεί να είναι, σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησιολογία μας, αλλά ένας εγκόσμιος οργανισμός, με θρησκευτικό προσωπείο.

Αρχίζει το δημοσίευμα με την επισήμανση ότι «Δυόμισι και πλέον χρόνια μετά την ενθρόνιση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά, το Βατικανό βρίσκει ακόμη οικονομικούς σκελετούς στις πολλές ντουλάπες του». Αναφέρεται σε δύο πρόσφατα βιβλία τα οποία ξεσκεπάζουν την παπική διαφθορά, σε οικονομικό επίπεδο. Αναφέρουν, συν τοις άλλοις πως, 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια «είχαν εντοπίσει οι ελεγκτές σε κρυμμένους λογαριασμούς και της χρησιμοποίησής των φτωχών για να καλυφτούν οι «τρύπες» στον προϋπολογισμό της εκκλησίας. Η Αγία έδρα παρουσίαζε έλλειμμα 25,6 εκατομμύρια ευρώ το 2014».
Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι ο κ. Φραγκίσκος παρήγγειλε να γίνει καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Βατικανού, τα οποία κανένας δεν γνωρίζει πόσα και ποια είναι, σύμφωνα με δήλωση του Danny Casey,που είναι δεξί χέρι του καρδιναλίου G.Pell. Μάλιστα ο τελευταίος δήλωσε πως «Δεν είναι δικά μας τα χρήματα. Μέτοχοι είναι τα 1,2 δισεκατομμύρια των πιστών και οι πολλοί που υπηρετούμε»!

Για να «ριχτεί άπλετο φως» στα σκοτεινά άδυτα των «ιερών ταμείων», ο κ. Φραγκίσκος, ανάθεσε σε «μια εταιρεία συμβούλων κανονιστικής συμμόρφωσης από την Ουάσιγκτον, για να βοηθήσει στον εντοπισμό των ύποπτων συναλλαγών και των λογαριασμών που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες»!

Σύμφωνα με τον Μαλτέζο οικονομολόγο J. Zahra, επικεφαλής της ελεγκτικής αυτής εταιρείας, οι ελεγκτές βρήκαν «διαφορές στην απογραφή, που υποδηλώνουν κλοπή, ή απάτη σε ορισμένα καταστήματα του Βατικανού, καθώς και αποδείξεις για ακμάζον εμπόριο μεταπώλησης αφορολόγητων τσιγάρων και βενζίνης, τα οποία προορίζονταν για αποκλειστική χρήση των κατοίκων και των εργαζομένων του Βατικανού».

Είναι ολοφάνερο πως ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επιχειρεί να παρουσιάσει τον σύγχρονο Παπισμό ως δήθεν «διαφορετικό» από αυτόν του παρελθόντος, πασχίζει να καθαρίσει μια χρονίζουσα, εδώ και χίλια χρόνια «κόπρο του Αυγείου», από την «Αγία Έδρα». Δεν έχει, όμως, τη δύναμη να κάμει την «κάθαρση» μέσω του παπικού «ιερατείου», διότι αυτό βρίσκεται «βουτηγμένο» στη διαφθορά και για τούτο καλεί ιδιωτική «κοσμική» εταιρεία, να «βρει την άκρη» στα αμαρτωλά οικονομικά του «ιερού» κράτους του. Ο ίδιος χαρακτήρισε, σε δημόσια δήλωσή του, την «Κουρία», δηλαδή τους «πρίγκιπες της καθολικής εκκλησίας» και συνεργάτες του, ως διεφθαρμένους, οι οποίοι, το μόνο που επιδιώκουν είναι η δόξα και το χρήμα!

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ειδήσεις και δημοσιεύματα, τα οποία ειρήσθω, δεν μας χαροποιούν, αλλά μας θλίβουν βαθύτατα, φανερώνουν το βάθος της κατάπτωσης του Παπισμού. Κι’ αυτό είναι αποτέλεσμα της απογυμνώσεώς του από τη Θεία Χάρη, η Οποία εγκαταλείπει τους πεισματικά εμμένοντας στην αίρεση. Η οικονομικής φύσεως διαφθορά του Παπισμού είναι μέρος της γενικότερης κατάπτωσής του, που οφείλεται στην απόσχισή του από την μία και αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού και τη συσσώρευση δεκάδων πλανών και κακοδοξιών στη «θεολογία» του. Η απουσία της Θείας Χάριτος από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων ενέχει τραγικές συνέπειες γι’ αυτούς, διότι στερούνται τον θείο φωτισμό για να επιτελούν με φόβο Θεού και υψηλό αίσθημα ευθύνης το θέλημα του Θεού. Τα όποια οικονομικά εγκλήματα, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες περιπτώσεις παιδεραστίας και βίας του Παπισμού, φανερώνουν περίτρανα την απουσία της Χάριτος και των ευλογιών του Θεού και την πλήρη απουσία «εκκλησιαστικότητος» του Βατικανού! Το τραγικότερο δε είναι το γεγονός ότι ενώ συνεχώς βγαίνουν στην δημοσιότητα τέτοια και άλλα παρόμοια σκάνδαλα, οι θιασώτες του Οικουμενισμού, σαν να μην συμβαίνει τίποτε, τρέχουν πυρετωδώς για την «ένωση των εκκλησιών»!

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά πως η μόνη διέξοδος του Παπισμού από τα τρομερά αδιέξοδά του, είναι η έμπρακτη μετάνοιά του, από τα διαχρονικά εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας τα τελευταία χίλια χρόνια και η επιστροφή του στην Εκκλησία του Χριστού, στην Ορθοδοξία, από εκεί που έφυγε.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει ο υπερφίαλος κ. Φραγκίσκος και όσες ελεγκτικές εταιρείες και αν καλέσει για την αποκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων του κρατιδίου του, δε θα μπορέσει να κάμει την πολυπόθητη κάθαρση. Την κάθαρση θα κάμει η καθαρτική Χάρις του Αγίου Πνεύματος, η οποία θα αναγεννήσει την πνευματικά νεκρή «καθολική εκκλησία» και θα την καταστήσει και πάλι ταμειούχο της Θείας Χάριτος και διάκονο της σωτηρίας των πιστών. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε γι’ αυτό το ενδεχόμενο, έστω και αν φαίνεται να είναι ένα «άπιαστο όνειρο»!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...