Αρχείο

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την επισφράγιση της πλήρης στρατιωτικής συμμαχίας και συνεργασίας της Γερμανίας με την Τουρκία του Ερντογάν, επικύρωσε η σημαντική όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, γνωστή για τα έντονα αρντιρωσικά της αισθήματα, Ursula von der Leyen στην Τουρκία και η συνάντηση της με τον Τούρκο συνάδελφο της, İsmet Yılmaz.

Η πολύ φιλόδοξη και επίδοξη διάδοχος της Άγγελλα Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, πραγματοποίησε πολύ σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία στην στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ όπου προσγειώθηκε με ένα aırbus A400M, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος και είχε σημαντική συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Συρία και φυσικά την έντονη παρουσία των Ρώσων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ursula von der Leyen αφού επισκέφτηκε τον νομάρχη Αδάνων, Mustafa Büyük, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους Τούρκους και εκεί οι Τούρκοι της παρουσίασαν τους χάρτες με την κατάσταση ως έχει με την αναμενόμενη προέλαση των Κούρδων του PYD της Συρίας με την βοήθεια των Ρώσων, εξέλιξη που ενοχλεί έντονα την Άγκυρα και με τις μάχες που διεξάγονται με τους Τζιχαντιστές.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχει ήδη στείλει στο Ιντζιρλίκ μια δύναμη από 200 Γερμανούς κομάντος ενώ υποσχέθηκε στους Τούρκους και περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση με ανθρώπινο υλικό και μαχητικά αεροσκάφη. Οι δυο υπουργοί Άμυνας επιβεβαίωσε στην πλήρη στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών για την αντιμετώπιση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται στην Συρία.

Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί που πρώτοι διδάξαν στους Τούρκους πως να διαπράττουν γενοκτονίες στις αρχές του εικοστού αιώνα, για άλλη μια φορά στο πλευρό τους.

Κάνεις δεν έμαθε από την ιστορία!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...