Κόσμος

Τατζικιστάν: Ξύρισαν 13.000 μούσια και έβγαλαν τις μαντίλες από τις γυναίκες για να μην γίνουν τζιχαντιστές! (φωτό)

Ενα διαφορετικό προληπτικό μέτρο κατά του ISIS έλαβαν στο Τατζικιστάν: Ξύρισαν 13.000 άνδρες για να μην ενταχθούν στο ISIS! Το Τατζικιστάν προχώρησε σε αυτή την κίνηση ελπίζοντας ότι η απουσία της γενειάδας θα αποθαρρύνει τους κατοίκους από το να ενστερνιστούν ακραίες ισλαμιστικές θέσεις!

tatzikistan

Οσον αφορά τις γυναίκες, οι αρχές της χώρας  έπεισαν και 1.770 γυναίκες να σταματήσουν να φορούν χιτζάμπ –το μαντίλι που φορούν παραδοσιακά μουσουλμάνες γύρω από το κεφάλι τους, ενώ έβαλαν λουκέτο σε 162 καταστήματα πώλησης μουσουλμανικών φορεσιών, αφαιρώντας τις άδειες λειτουργίας τους.

gynaikes tatzikistan

Επίσης, πριν μερικούς μήνες το κοινοβούλιο της χώρας απαγόρευσε στους γονείς να επιλέγουν ονόματα «που ακούγονται σαν αραβικά» για τα παιδιά τους ενώ παράνομοι είναι πλέον και οι γάμοι μεταξύ πρώτων εξαδέλφων. Όλες αυτές οι κινήσεις έγιναν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης προσπάθειας των αρχών της χώρας να «αντιμετωπίσουν ξένες επιρροές», μιας επιχείρησης διάρκειας ενός ολόκληρου χρόνου. «Η ηγεσία της χώρας προσπαθεί να πολεμήσει τις ακραίες απόψεις και τις παραδόσεις του γειτονικού Αφγανιστάν, που δεν είναι ευπρόσδεκτες στη χώρας» γράφει χαρακτηριστικά το δίκτυο Aljazeera.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...