Εθνικά θέματα

Στη Βόνιτσα μετά από 51 χρόνια, τα οστά του ήρωα στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ - ΦΩΤΟ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, ετάφησαν μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης,χθες Πέμπτη τα οστά του Δημήτρη Τσούκα, που έχασε τη ζωή του για την ελευθερία της Κύπρου το 1965.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ Δημήτρης Τσούκας απήχθη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και εκτελέστηκε από εξτρεμιστές Τουρκοκύπριους, στις 3 Φεβρουαρίου 1965. Τα λείψανά του βρέθηκαν στη τοποθεσία του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ Μάνδρες στις παρυφές του Πενταδάκτυλου, επέστρεψαν σήμερα Πέμπτη στην γενέτειρα του στο Μοναστηράκι (Ακτίου Βόνιτσας) μετά από 51 ολόκληρα χρόνια και ενταφιάστηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Στην ιδιαίτερα φορτισμένη τελετή, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και οι εκπρόσωποι των δημοτικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για να αποχαιρετήσουν τον Δημήτρη Τσούκα και να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή που ακολούθησε στο κοιμητήριο του χωριού, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...