Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με τους επιστήμονες

Παρών στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Β. Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Βλασταράκο.

Στη συνάντηση παρευρίσκεται και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλος.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από χθες, ο υπουργός Εργασίας καταθέτει εντός των επόμενων ωρών νέα πρόταση για το Ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών .

Η νέα πρόταση που έχει το «OK» του Μεγάρου Μαξίμου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι και να συμπέσει χρονικά με τη συνάντηση που έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ελεύθερους επαγγελματίες.

Η πρόταση δεν είναι γνωστή, ωστόσο θα περιέχει διατάξεις για την αύξηση των εισφορών σε βάθος τριετίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός την Κυριακή, κατά την ομιλία του στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, βρίσκονται υπό εξέταση βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπερασπιστεί τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλοδικηγόρους με τις γραβάτες που κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ