Κόσμος

ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Στον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας περιοχή – Εκατοντάδες οι εθελοντές στις πολιτοφυλακές στη Λαττάκεια

Ο στρατός της Συρίας κατάφερε και έθεσε υπό τον έλεγχο του τo στρατηγικό πέρασμα Mrouniyat Heights πού βρίσκεται βορείως της πόλης της Salma στην επαρχία της Λαττάκειας.

Ένας συνασπισμός που αποτελείται από τον Συριακό στρατό και διάφορες πολιτοφυλακές και φιλοκυβερνητικές στρατιωτικές ομάδες, κατάφεραν και έθεσαν υπό τον έλεγχο τους την περιοχή Mrouniyat Heights που βρίσκεται βορείως έξω από την πόλη Salma όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη μια τοπική πηγή στο sputniknews.com.

Χθές Τρίτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας απελευθέρωσαν την πόλη Salma, η οποία αποτελούσε προπύργιο των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας είχε πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς, επικουρούμενοι επίσης Ρωσικών βομβαρδιστικών, προς υποστήριξη στις χερσαίες δυνάμεις πριν πάρουν τον έλεγχο της πόλης.

Ο στρατός της Συρίας συνεχίζει να προχωρά προς τις πόλεις Κara και al-Marouniyat , βορείως της Salma, πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίτερα, ο Hussam Naser, διοικητής του κέντρου εκπαίδευσης της πολιτοφυλακής στη Λαττάκεια, δήλωσε ότι εκατοντάδες εθελοντές στην επαρχία προσχωρούν μαζικώς στις πολιτοφυλακές κάθε μέρα για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση των εδαφών που απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011. Η κυβέρνηση της χώρας διεξάγει έναν πολύπλευρο πόλεμο εναντίον της αντιπολίτευσης, καθώς και σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων al-Nusra και Daesh.

Ηλίας Σιατούνης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...