Κόσμος

Ρεπορτάζ/συριακός στρατός: Έτσι πήραμε την πόλη Al Sheikh Maskin...

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας υποστηριζόμενα από πολιτοφυλακές και τη ρωσική αεροπορία απελευθέρωσαν ολοκληρωτικά στις 26 Ιανουαρίου την στρατηγικής σημασίας πόλη Al Sheikh Maskin στην επαρχία της Deraa, στο νότιο τμήμα της χώρας. Ο στρατός παρά την ισχυρή αντίσταση που ανατιμετώπισε επικράτησε σ΄ένα από τα κύρια προπύργια των τρομοκρατών σε αυτό το τμήμα της χώρας και μάλιστα με ελάχιστες απώλειες.

Οι ανταποκριτές του RIA Novosti ήταν από τους πρώτους που κατόρθωσαν να μπουν στην πόλη μόλις την επομένη της απελευθέρωσης και να συναντήθηκαν με τους διοικητές του στρατού που τους έδωσαν λεπτομέρειες για μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο νότιο μέτωπο.

Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

Η πόλη Sheikh Miskin απέχει μόλις μία ώρα οδικώς από τη Δαμασκό. Από εδώ μπορεί ν΄ απολαύσει κανείς τη θέα από τις χιονισμένες κορυφές των Υψωμάτων του Γκολάν της Γαλιλαίας.Το Al Sheikh Maskin καταστράφηκε ολοσχερώς. Εκτός από τους στρατιώτες δεν υπάρχει ψυχή ζώσα ακόμη και τα ζώα φάινεται να εγκατάλειψαν αυτό το μέρος.

Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν στα περίχωρα και στο κέντρο της πόλης επί 28 συνεχόμενες ημέρες.Δώδεκα τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η περιβόητη « Jabhat al Nusra» και το «Ισλαμικό Κράτος» απαοφάισαν να αφήσουν τις όποιες διαφορές τους κι έδωσαν ενωμένες την αποφασιστικ΄ςη σημασίας μάχη για την πόλη Al Sheikh Maskin.

Ισχυρό κίνητρο των τρομοκρατών που ήθελαν πάση θυσία να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη είναι το γεγονός ότι η πόλη αποτελεί κόμβο συγκοινωνιακό που διασταυρώνονται οι οδοί που συνδέουν Δαμασκό, Deraa και Quneitra.

Στην κεντρική πλατεία, ο Ταξίαρχος Σαμίρ Uasilya δίνει κάποιες τελευταίες  οδηγίες στους αξιωματικούς επί χάρτου που είναι απλωμένος σε καπό αυτοκινήτου στην κεντρική πλατεία.Ο υψηλόβαθμος σύριος αξιωματικός λίγο αργότερα απευθύνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους που τώρα τον περιστοιχίζουν.Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

«Αιφνιδιάσαμε τον εχθρό. Χθες ξεκίνησε η επίθεση μας στη βόρεια πλευρά της πόλης. Ο εχθρός δεν περίμενε μια τέτοια ταχεία προέλαση προς αυτή την κατεύθυνση.Από αέρος μας βοήθησαν οι πολλές επ[ιδρομές των ρωσικών αεροσκαφών.Είχε καμφθεί το ηθικό του αντιπάλου και άρχισε να έχει και τεράστιες απώλειες « – δεν κρύβει την ικανοποίηση του μ΄ένα χαμόγελο ο διοικητής.

Κατά τη στιγμή της επίθεσης στην πόλη ήταν από 500 έως δύο χιλιάδες μαχητές. Μέσα σε λίγες ώρες σκοτώθηκαν 100 από αυτούς.Οι σύριοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι  ότι οι επικεφαλείς των τρομοκρατών κατόρθωσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία, ενώ οι κατώτεροι διοικητές κατέφυγαν με τις ομάδες τους σε γειτονικές πόλεις.Ο στρατός είχε ελάχιστες απώλειες και αυτό οφείλεται στην επιμελή  προετοιμασία των αγωνιστών και στην καλή επεξεργασία του σχεδίου επίθεσης.ria 28.1.16Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

Освобожденный от террористов ИГ город Шейх-Мискин в сирийской провинции Дераа

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...