Εκκλησία

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ρωσία: Η Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ στη Μόσχα ένα υπερθέαμα της ορθοδοξίας.

Caughu

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ρωσία …….H αίγλη η δόξα ο θρίαμβος της ορθοδοξίας είναι εδώ.Μήνυμα νίκης χρώματα απαλά φωτεινά  που προσδίδουν ελπίδα χώροι αχανείς που αποδίδουν την συμβολική αποτύπωση μιας ορθόδοξης αντίληψης ανοιχτής μη εσωστρεφικής ελεύθερης όσο κι οριοθεημένης δια της γεωμετρικής πρόβλεψης.Ορθοδοξία μεγαλεπίβολη ως Νίκη καμιά διάθεση φοβιστικής ηττοπάθειας απεξαρτημένη από σύνδρομα κατωτερότητας μια συνεχή κλιμάκωση εις τα άνω μια πρόοδος συνεχής ώσπου να διασταυρωθείς με το φως με τις ακτίνες που σταυρώνουν χαρμόσυνα το χώρο.

Πολλά από τα προάστια της Μόσχας είναι ένα είδος υπαίθριων μουσείων συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Istra όπου και η Μονή της Νέας Ιερουσαλήμ, που ιδρύθηκε από τον Πατριάρχη Nikon και ουσιαστικά πρόκειται για μια αντιγραφή μνημείων των Αγίων Τόπων.Κατά την κατασκευή του XVII αιώνα χρησιμοποιήθηκαν  τα αρχικά σχέδια του ναού της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ. Υπάρχει στο εσωτερικό ως και αντίγραφο από το Κουβούκλιο  του παρεκκλησίου του Παναγίου Τάφου.

Ένα απίστευτο ιλιγγιώδες ύψος με δεκάδες παράθυρα και εκατοντάδες εικόνες των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης δίνουν ανάταση κι ελπίδα.vesti 6/1/16 vesti.ruCauhuh

Cγθ Captηdimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ